Cel mai nou numar

Nr.25.jpg

Parteneri

Evenimente
NR.21: Cupa Offshore.ro la paramotor
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 13 Martie 2010 06:14

Pe data de 1 si 2 mai anul curent, pe aerodromul Lucieni din Vatra Dornei se va desfasura prima editie a cupei OFFSHORE.RO la paramotor, concurs organizat de Asociatia Pilotilor Si Proprietarilor De Aeronave Ultrausoare Motorizate(APPAUM), cu sprijinul Aeroclubului Romaniei(AR).

Concursul va consta in aterizari, raid, indemanare in regim de viteza la joasa altitudine. Intrarea publicului va fi gratuita. Organizatorul principal( APPAUM) pune la dispozitia participantilor cazare, masa, transport local si combustibilul necesar pentru desfasurarea competitiei. Va avea loc si o tombola, pentru vizitatori, premiile constand in efectuarea de zboruri cu paramotorul de dubla comanda.

Concursul se va incheia cu o demonstratie aviatica efectuata de paramotoristii Aeroclubului Romaniei, zboruri de acrobatie si lansari de parasutisti, precum si un spectacol in aer liber, cina festiva, foc de tabara dar si de artificii.

PARTENERI MEDIA

New_Image

Ultima actualizare în Sâmbătă, 13 Martie 2010 06:16
 
NR.14: Spectacol aerian de Ziua Aviatiei
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 29 Ianuarie 2010 18:26
foto_10_Survoland_Capitala_foto_Eugen_MihaiAvioane, elicoptere si demonstratii de maiestrie au survolat cerul Capitalei, sarbatorind Ziua Aviatiei, odata cu praznicul Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, protectorul aviatorilor. Manifestarile au debutat cu o ceremonie la Monumentul Eroilor Aerului deschisa de seful Statului Major al Fort elor Aeriene, Aurel Stanciu. Atractia zilei a fost insa spectacolul aerian programat la ora 9.32. Cei prezenti au putut vedea exercit ii de maiestrie cu cele mai importante avioane de lupta ale Fortelor Aeriene si elicoptere ale Ministerului de Interne si ale Apararii, inclusiv cele trei aparate Hercules C130. Au fost prezente si formatii de elicoptere EC135, MI8 si MI17. "De foarte multi ani nu au mai fost prezente toate trei la o survolare asupra Monumentului Aerului", a declarat comandorul Alexandru Trandafir. Acesta a explicat ca avioanele Hercules C130 sunt folosite la transportul trupelor romane. Un alt moment important al manifestarilor a fost decorarea lui Aurel Radulescu, nepotul pilotului si inventatorului Aurel Vlaicu. Ziua Aviatiei este sarbatorita anual pe 20 iulie, de Sfantul Ilie, care este protectorul aviatorilor. In garnizoanele din tara, Ziua Aviatiei Romane a fost sarbatorita in bazele aeriene si la Academia Fortelor Aeriene prin organizarea Zilei Portilor Deschise, unde au fost prezentate aeronave militare in expozitie statica si in zbor.
Ultima actualizare în Joi, 25 Februarie 2010 10:26
 
NR.9: Ziua indragostitilor, sarbatorita la Sirna!
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 28 Ianuarie 2010 15:52
Valentine's Day, sau mai pe romaneste spus Ziua indragostitilor, este asteptata de milioane de cupluri de pe mapamond. Este o zi speciala,in care el si ea isi manifesta iubirea, mai aprig ca niciodata,in diverse moduri: fie isi programeaza o seara speciala in doi, fie isi fac cadouri simbolice.(...)
Ultima actualizare în Miercuri, 03 Februarie 2010 21:26
 
NR.5: Miting Sirna - Vampair a fost la Sirna
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 27 Ianuarie 2010 16:57

DSC_0848Intr-o duminica pe la jumatatea lunii octombrie, cand soarele zambea buclucas si vantul se juca cu sentimentele noastre de zburatori, am avut placerea sa-i cunoastem personal pe cei care pun condeiul la mersul revistei Pilot Magazin. "Vampair-istii" n-au venit in zbor, asa cum fac de cele mai multe ori, dar au ajuns foarte degajati pe aerodromul Sirna-Tariceni, dupa cateva ore bune de mers la volanul unei dubite incarcate cu toate cele trebuincioase unei intalniri de weekend a pasionatilor de zbor. In plus, unul din motivele acestui miting a fost si achizitionarea de catre APP-AUM a unui paramotor adus special din Ungaria de catre echipa Vampair la Sirna. (......)

Ultima actualizare în Miercuri, 03 Februarie 2010 21:39
 
NR.4: Campul Cetatii 2008
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 27 Ianuarie 2010 15:40

_DSC710127-28 Septembrie a adus si cea de-a treia editie a Festivalului Baloanelor cu Aer Cald, organizata cu traditie deja pe plaiul de o frumusete deosebita din zona Campul Cetatii. Pe langa mult asteptatele baloane care au putut zbura doar diminetile si serile, programul a fost completat de zburatori cu moto-parapanta. In plus, organizatorii au pus la dispozitia participantilor la eveniment o gama destul de variata de domenii de agrement printre care am aminti: alpinism pe panou artificial pentru toate varstele, tir cu arcul, paintball, demonstratii de forta la care a participat si campionul mondial al Ungariei, concerte, plimbari cu trenuletul, ATV-ul, tractorul si multe altele spre deliciul publicului numeros de care s-a bucurat evenimentul.

Ultima actualizare în Miercuri, 03 Februarie 2010 21:40
 
Campionatul national de deltaplanism a reinviat
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 26 Ianuarie 2010 15:45
147Dupa o perioada lunga de asteptare si travaliu intens, in sfarsit s-a organizat la Miercurea Ciuc Campionatul National de deltaplanism, in perioada 18-23 august 2009. Au participat piloti din tara si doi piloti romani stabiliti in Austria (Nangiu Nelu si Gheorghe Luchian).
Din tara au fost prezenti: Matei Nicolae si Mardare Ovidiu (Galati), Bordei Adrian (Campina), Bereczky Leonardo (Balan), Marcu Leonard (Vaslui), Cotet George (Brasov), Eross Levente (Sf. Gheorghe). Matematica spune ca au fost 7 piloti din tara si 2 piloti de afara, total 9 bucati piloti. Organizarea a fost in sarcina FAR, secretar Ilie Mihai. Pilotii au campat pe panta Sumuleu la tabara de corturi. Vremea a fost buna, din pacate insa vantul nu a fost la inaltimea asteptarilor si organizarii impecabile. S-au facut zboruri planate de pe Sumuleu, si sambata, 22 august, a fost instalat sistemul de remorcaj, adus cu mari eforturi tocmai de la Campina de Adi Bordei si echipa sa de elevi si eleve. Cu ajutorul automosorului au fost realizate in premiera la Ciceu, pe aerodromul Antal ULM, primele remorcaje cu deltaplanele. Lungimea de 1200 m a aerodromului nu a fost suficienta pentru a realiza urcari la inaltimi mai mari de 200 m, dar si asa pilotii au avut ocazia de a efectua zboruri planate, fara a reusi sa prinda ascendentele termice aflate mai sus de nivelul de declansare. Si-a spus cuvantul si lipsa de experienta in folosirea sistemului de remorcaj, fiind nevoie de o tabara de antrenament in aceasta directie cu alta ocazie, remorcajul putand fi solutia ideala de a rezolva lipsa vantului. Revigorarea deltaplanismului in Romania are nevoie de o schimbare radicala a modului de a percepe acest sport de catre autoritatile aeronautice si de catre tineret, acestia din urma avand nevoie de modele de piloti care pot fi urmate cu incredere, altfel vom asista la disparitia prematura a unui sport nobil, care nu poate fi practicat de oricine, ci doar de oameni cu caractere deosebite, seriosi, implicati total in aceasta forma de aviatie, vitregita de vremuri. Este de apreciat faptul ca in ciuda tuturor obstacolelor, pilotii susmentionati au fost prezenti si cred ca participarea celor doi din Austria merita un premiu special.
Ultima actualizare în Marţi, 02 Februarie 2010 12:26
 
"TransilvAero Show" - un spectacol la li...
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 26 Ianuarie 2010 15:41

ikarusWeek-end-ul 8-9 august a apartinut in totalitate iubitorilor aviatiei, care si-au dat intalnire la aerodromul de la Ghimbav pentru a doua editie a evenimentului "Transilvaero Show". Editia de anul acesta a fost un real succes. Din program n-au lipsit parasutistii, avioanele de acrobatie, MIG-urile, elicopterele de lupta, planoarele, un balon cu aer cald, campionii mondiali in domeniu si voia buna asigurata de terasele unde s-au servit mici si bere. Vremea a avut si ea un rol important, deoarece la deschiderea oficiala amenintarea ploii era iminenta, dar pasiunea maestrilor de zbor si dorinta publicului au facut ca norii sa se risipeasca ca prin minune. Primii care si-au facut aparitia au fost moto-parapantistii, acestia efectuand o demonstratie de fina precizie. Ei au un motiv serios de mandrie, deoarece colegul lor Florin Zorila a realizat cel mai lung zbor cu un astfel de aparat, parcurgand distanta Brasov - Galati in cinci ore. Evenimentul a fost continuat de parasutisti, care au oferit un show de virtuozitate si precizie. Ei au executat o serie de acrobatii de senzatie, printre care s-au numarat o suprapunere formata din trei sportivi, prinderi cu parasuta inchisa si sincronizari. Apoi, a intrat in scena artileria avioanelor ultrausoare, unde formatia "Pelicanilor", compusa din Alexandru Ion si Andrei Ionut, a facut o demonstratie de finete in care cea mai mica greseala putea duce la un dezastru. Atmosfera a devenit dintr-o data electrizanta cand pe cer au aparut supersonicele Fortei Aeriene Romane, MIG-urile 21 Lancer producand un zgomot asurzitor. Actiunea a fost continuata de trei elicoptere Puma Socat, mandria Brasovului, ele confundandu-se cu istoria aviatiei romane, fiind fabricate la IAR Ghimbav. Cea mai mare surpriza a organizatorilor a constituit-o insa prezenta la Brasov a campionilor mondiali de acrobatie Veres Zoltan si Peter Besenyei din Ungaria. Primul a evoluat Peter. Manevrele executate au dat impresia, de cele mai multe ori, ca performerul din cockpit nu stie ce face. Maghiarul a avut perioade in care a lasat avionul sa pluteasca in deriva, dand senzatia ca nu mai are control asupra aparatului de zbor, dupa care totul revenea la normal, parca nimic nu s ar fi intamplat. Cea mai nebuneasca executie s-a consumat la numai 2-3 metri de sol, cand Besenyei s-a jucat cu nervii spectatorilor, simuland ca avionul se prabuseste. Acrobatiile executate de campionul mondial in varsta de 53 de ani pot fi considerate incredibile. Dupa entuziasmanta evolutie a intrat in scena compatriotul sau, Veres Zoltan, acesta continuand in aceeasi nota. Cel mai placut moment a avut loc cand Veres si-a aratat aprecierea si dragostea pentru publicul prezent desenand o inima uriasa pe cer.

Ultima actualizare în Marţi, 02 Februarie 2010 12:26
 
Comemorare 65 ani de ani - Alexandru Serbanescu
PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 26 Ianuarie 2010 15:33

HPIM3765La 18 august 2009 cand s-au implinit 65 de ani de la jertfa suprema a cpt. aviator erou Alexandru Serbanescu la mormantul lui din Ghencea Militar,devenit un vesnic loc de pelerinaj pentru camarazi,istorici si cei interesati de istoria aviatiei,a avut loc comemorarea aviatorului erou cu ceremonial militar si religios organizat de St.Mj.al Fortelor Aeriene si Fundatia Erou Cpt.Av.Al.Serbanescu. Capitanul Alexandru Serbanescu, alias Alecu, comandantul Grupului 9 Vanatoare al Fortelor Aeriene Regale, in 1944, ramane unic in istoria razboaielor duse dintotdeauna in apararea pamantului romanesc. An de an la mormantul marelui aviator din Cimitirul Ghencea Militar, ca la un apel imaginar fostii camarazi si familia l-au comemorat la data de 18 august (ora 9,00) aducandu-i necontenit omagiul lor chiar si in perioada in care sistemul social politic din tara era potrivnic unor asemenea manifestari de recunostiinta. "Incepand cu anul 1994 , cand s-au implinit 50 de ani de la ultima lupta aeriana a aviatorului Alexandru Serbanescu, Statul Major al Fortelor Aeriene in colaborare cu fundatia noastra, s-a implicat si l-a comemorat cu ceremonial militar-religios de o inalta tinuta, demna si onorata de memoria eroului aviator. De atunci a intrat in traditiile Fortelor Aeriene ca din cinci in cinci ani aviatorul erou sa fie astfel comemorat" a declarat Arbanas Eleonora, presedintele Fundatiei Erou Cpt.Av.Al. Serbanescu. In semn de recunostiinta, Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene "Aurel Vlaicu" Boboc, la data de 9 iulie 2009 , prin O.Z.U. nr.131 a acordat numele onorific de "Erou Cpt.Av.Alexandru Serbanescu" Salii de Doctrine iar fundatia care poarta numele eroului a donat scolii un bust de interior intruchipand figura marelui aviator. La 14 august 2009, fundatia si Sc.de Aplicatie a amplasat si dezvelit o placa comemorativa, in com.Viperesti, jud.Buzau , In Memoriam Cpt.Av.Erou Al. Serbanescu. Doamna Eleonora Arbanas a inmanat reprezentantei primariei Colonesti o placa de alama ce se va monta, alaturi de celelalte 2 placi, pe Monumentul Eroilor "Trepte spre Cer" pe care Fundatia l-a realizat si dezvelit in fata primariei din Colonesti, de Ziua Eroilor pe 5 iunie 2008. Placa are inscriptionate numele a 15 eroi av. din Gr.7,15 eroi din Gr.5 Bombardament si 10 nume de av. originari din Oltenia si Muntenia.

Ultima actualizare în Marţi, 02 Februarie 2010 12:27
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3

Login

Evenimente

Iulie 2010 August 2010 Septembrie 2010
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Newsletter




Sondaj

Va place noul site ?
 

Parteneri