GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Care sunt cele mai sigure 10 companii aeriene?

[ 0 ] 13 ianuarie 2014 |
Dintre  448 de companii analizate, 137 au primit sapte stele (maximul ce poate fi acordat) in ceea ce priveste siguranta la bord, dar, destul de ingrijorator, altele aproape 50 la numar nu au reusit sa obtina mai mult de trei stele, sau chiar mai putin. Nici una dintre acestea din urma nu opereaza insa in spatiul aerian romanesc.
De mare ajutor s-au dovedit a fi si inovatiile tehnologice implementate in ultima perioada. Qantas, spre exemplu, foloseste un sistem automat de aterizare, denumit Global Navigation Satellite System, precum si tehnologia GLS, de asemenea de ultima generatie, care ajuta si la o navigare mai exacta in preajma muntilor invaluiti in nori.
 
Anul 2013 a fost, de fapt, cel mai sigur in privinta zborurilor, din 1945. S-au inregistrat in total 269 de morti, in 29 de accidente. Potrivit Retelei de Siguranta in Aviatie, aceste rezultate sunt cu mult sub media ultimilor zece ani, cand s-au inregistrat 32 de accidente si 719 decese.
Astfel, potrivit AirlineRatings.com, cei care au intocmit clasamentul, Qantas, care nu a avut niciun accident aviatic de la infiintare, din 1951, ocupa primul loc.

Celelalte 9 companii care au primit 7 stele la capitolul siguranta sunt:

  • Air New Zealand
  • All Nippon Airways (cea mai mare companie japoneza)
  • Cathay Pacific Airways
  • Emirates
  • Etihad Airways
  • Eva Air (Taiwan)
  • Royal Jordanian (Iordania)
  • Singapore Airlines
  • Virgin Atlantic
Cel mai grav accident din 2013 a fost prabusirea unui Boeing 737-500 al Tatarstan, un mic operator aerian din Rusia. Acesta nu a indeplinit oricum conditiile de baza ale Asociatiei pentru audit si siguranta in transportul aerian (IOSA). Companiile aeriene care indeplinesc aceste standarde au un grad de siguranta cu pana la 77% mai mare, decat cele care nu o fac. Astfel, in timpul unui zbor de la Moscova la Kazan, din 17 noiembrie, avionul nu a reusit sa aterizeze nici din a treia incercare, din cauza vantului puternic, s-a lovit de pista si a luat foc. 44 de pasageri si-au pierdut viata in incident, precum si sase membri ai echipajului.

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Turism aerian, Ultimele StiriTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement