GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

SERIAL | EROI ai Aviatiei #3

[ 0 ] 16 decembrie 2013 |

De-a lungul istoriei sale, aviatia a generat o serie de figuri remarcabile. De la proiectanti la piloti care au dat dovada de curaj, fortand limitele, vom incerca sa va prezentam, saptamanal, cate o personalitate a aviatiei mondiale.

Louis Bleriot 500x427 SERIAL | EROI ai Aviatiei #3#3. Louis Blériot

Louis Blériot este un aviator francez, considerat primul om care a efectuat un zbor complet deasupra unei intinderi mari de apa, in 1909, cu un aparat mai greu decat aerul.  Totodata, am putea spune ca detine recordul de a fi prima persoana care a construit un monoplan functional dar si un pionier al acrobatiilor aeriene.

După ani în care și-a exersat îndemânarea de pilot, Blériot s-a decis să încerce să obțină premiul de 1.000 de lire oferit de ziarul londonez Daily Mail pentru cel care va reuși să traverseze cu un aparat de zbor Canalul Mânecii.

Bleriot SERIAL | EROI ai Aviatiei #3

Blériot a avut doi rivali la câștigarea premiului, dar niciunul nu a reușit să termine traversarea. Unul dintre ei a fost Hubert Latham, un francez de origine engleză. Latham era susținut atât de către Regatul Unit cât și de Franța. El a sosit primul și a încercat să facă traversarea pe 19 iulie, dar la 6 mile (9,656064 km) de Dover, destinația sa, motorul aparatului de zbor Antoinette IV a cedat, iar Latham a fost obligat să execute prima aterizare de urgență pe mare din lume. Celălalt pilot a fost Charles de Lambert, un aristocrat rus de origine franceză și unul dintre elevii lui Wilbur Wright. Însă Lambert a fost rănit într-o prăbușire din timpul testelor de zbor, fiind silit să abandoneze competiția.

 

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: People, Pilot Magazin, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement