GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Politist de frontiera venit din viitor pentru a le face munca mai usoara colegilor sai de pe Aeroportul Otopeni | VIDEO

[ 0 ] 12 decembrie 2013 |

Politistii de frontiera au un nou coleg venit din viitor. Nu poate fi corupt si nici mintit. Este un aparat care se numeste “Avatar” si a fost instalat pe aeroportul “Henri Coanda”.


In doar cateva secunde, dispozitivul inteligent il poate descoperi pe un turist care prezinta suspiciuni ca ar fi imigrant ilegal, traficant sau terorist.

Avatar a fost adus din America pentru a le usura munca politistilor de frontiera de pe aeroport. Are instalate cinci camere, mai multi senzori cu infrarosu, dar si microfoane ultrasensibile. Cele doua camere sunt pentru privire, sunt doi ochi care analizeaza cum privesti. Mai este un senzor care verifica nivelul transpiratiei, microfoanele sunt puse pentru captarea oricaror inflexiuni ale voci, dar si senzori de miscare si verificare a pozitiei. Toate urmaresc acelasi lucru: sa surprinda un comportament diferit al unei persoane care comite o ilegalitate.

“Deocamdata e doar experimental si verificam in ce masura poate sa vina in sprijinul politistilor de frontiera. Are in vedere multe componente si poate oferi politistului informatii mult mai amanuntite decat ar obtine el“, a declarat comisarul sef Cristian Ene.

 Tu ce parere ai? Ar fi bine ca acest aparat sa ramana pe Otopeni?

Tag-uri: , ,

Categorie:: People, Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement