GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Hidroavion german prabusit in ’44 descoperit in lacul Taşaul

[ 0 ] 13 decembrie 2013 |

Doi scafandri amatori din Constanţa au descoperit un hidroavion nemţesc pierdut în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Este vorba despre un Junkers W 34. Mai mult, specialistii sustin ca in zona au mai fost descoperite resturi ale unor aparate de zbor prabusite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 

Cautarile celor doi scafandri au pornit după ce pescarii din zonă se plângeau că plasele lor sunt rupte de un obiect care s-ar afla în adâncuri.

“Ştiu că acum 15-20 de ani băgau scule pescarii, năvoade şi în locul ăasta se agăţau mereu. A fost marcat cu chiundere să descopere ce e acolo. N-a descoperit ce e”, a spus un localnic.

“Distrugatorul de navoade” era de fapt ceea ce a ramas dintr-un  hidroavion dispărut în timpul unui bombardament sovietic asupra oraşului Constanţa. Era al armatei naziste şi, înainte de atac, era adăpostit în hangarele de pe malul stâng al Lacului Siutghiol, în staţiunea Mamaia, cea mai bine păzită zonă pe acea vreme.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa:19 august 1944. Un hidroavion german, tip Junker W 34 pleacă de pe lacul Siutghiol într-o misiune. Se prăbuşeşte, după un zbor scurt, în lacul Taşaul, la 70 de metri de ţărm. Cel mai probabil, acesta a fost doborât de forţele armatei ruse, într-un conflict aerian”.

“Misiunile armei hidroaviaţiei erau legate de observare, de recunoaştere, trebuiau să acţioneze pentru salvarea echipajelor sau a naufragiţilor”, a declarat Costin Scurtu, director Muzeul Militar Naţional “Ferdinand I”, filiala Constanţa. 

 Hidroavion german prabusit in 44 descoperit in lacul Taşaul

SURSA

 

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Avioane, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement