GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Faceti cunostiinta cu drona care schimbă regulile războiului

[ 0 ] 1 iunie 2013 |

“A fost catapultata cu succes la ora 11,18″ (15,18 GMT) de pe portavionul USS HW BUSH”, a declarat locotenentul Katie Cerezo acum cateva zile.

Dupa ce a efectuat cu succes cateva manevre in largul coastelor Virginiei (est), drona s-a indreptat spre baza aeronavala din Patuxent River, in Maryland, unde a aterizat 65 de minute mai tarziu.

La 103 ani de la debutul aviatiei navale si prima decolare a unui avion de pe crucisatorul american USS Birmingham, un aparat pilotat de la distanta a decolat de pe o nava, in premiera pentru istoria aeronauticii navale.

X-47B, care este dotata cu motor cu reactie, a fost conceputa in 2007 de firma americana Northrop Grumman, care construieste si drona de observatie Global Hawk.

Aparatul are o anvergura de 19 metri si o lungime de 12. Zborul de zilele trecute este doar inceputul, caci va fi nevoie de mai multi ani inainte de intrarea sa in serviciul militar.

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement