GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Industria elvețiană va deveni furnizor unic de componente majore pentru Gripen E

[ 0 ] 22 aprilie 2013 |

Compania de apărare și securitate Saab a adoptat decizia strategică de a găsi firme elvețiene care să dezvolte, să producă și să asambleze componente majore ale avionului Gripen E, inclusiv fuzelajul din spate, se arata intr-un comunicat de presa.

Peste 35% din lucrări vor fi plasate în regiunile de limbă franceză și italiană. Aceasta va crea un volum de afaceri pentru industria Elveției de aprozimativ 200 milioane franci elvețieni (164,46 milioane euro) și peste 500,000 ore/om de muncă.

Decizia de a dezvolta baza de furnizare pentru Gripen E în Elveția este un pas important pentru programul Saab de Participare Industrială Elvețiană (PIE). Ea demonstrează dorința și angajamentul companiei de a livra pachete PIE majore și directe pentru Gripen E și rezultă dintr-un dialog continuu cu armasuisse, Swissmem, GRPM (Groupe Romande Pour le Matérial de Défense et de Sécurité) și Swiss Gripen Group (SGG pentu Participare Industrială Directă PID).

Principalele domenii de atenție pentru activitatea industriei elvețiene vor începe cu dezvoltarea, producția și asamblarea a cinci elemente majore:

  • fuzelaj spate Gripen E
  • piloni (socluri pentru montare armament) Gripen E
  • con de coadă Gripen E
  • flapsuri Gripen E
  • rezervoare exterioare de ”largare” a combustibilului Gripen E

Aceste pachete inițiale reprezintă peste 500.000 de ore/om de muncă și un volum de activitate de 200 milioane franci elvețieni pentru industria elvețiană, și se referă la cele 60 de Gripen E comandate de Suedia și la 22 avioane Gripen E pe care le-ar putea comanda Elveția. Saab caută perteneri pe termen lung pentru programul Gripen, și va plasa peste 35% din acest pachet de afaceri în regiunile de limbă franceză și italiană.

“Suntem în discuții cu companiile elvețiene, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii, din toate regiunile Elveției, care pot fi implicate în acest proiect major,” declară Lennart Sindahl, Șeful Business Area Aeronautics la Saab, adaugând: “Căutăm companii cu expertiză avansată și de mare competitivitate, care pot fi partenerii noștri pe termen lung și pot decide repede implicarea lor în acest program”.

Potențíalul viitor al implicării elvețiene

În  calitate de furnizor și partener Gripen E, participarea industriei elvețiene nu este limitată la avioanele suedeze și la cele potențiale ale Elveției, ci include și comenzi viitoare de Gripen E.

Companiile partenere elvețiene vor avea acces deplin la tehnologia implicată în pachetul de lucru. Transferul de cunoaștere le va da expertiză și competență acestor companii, pentru a concura pentru comenzi majore de la alți producători de aeronave din sectoarele civil și de apărare.

Programul de Participare Industrială Elvețiană (PIE) al Saab

În conformitate cu politica de offset a armasuisse, Saab s-a angajat să livreze o distribuție regională a PIE, 5% în regiunile de limbă italiană, 30% in cele de limbă franceză și 65% în cele germanofone. Saab s-a angajat sp livreze afaceri PIE evaluate la 100% din valoarea contractului Gripen. La finele lui 2012, Saab și partenerii livraseră aproximativ 250 milioane franci elvețieni (205 milioane euro) în afaceri cu peste 100 de companii elvețiene.

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement