GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

U.S Marine Corps se innoiesc: achizitioneaza elicopterul V-22 Osprey

[ 0 ] 21 februarie 2012 |

Avionul elicopter V-22 Osprey  fabricat de Bell/Boeing, aflat in dotarea fortelor aerienae ale armatei SUA va intra si in dotarea US Marine Corps. Dezvoltarea acestui tip de aparat de zbor a inceput in urma cu 30 de ani. V-22 Osprey arata ca un avion bimotor cu aripă fixă, avand insa facilitati VTOL.

Decoleaza vertical, la fel ca un elicopter dupa care prin bascularea motoarelor amplasate la varful aripilor  dotate cu elici, trece la zborul orizontal, asemeni unui avion, atigand o viteza de zbor aproape dubla comparativ cu un elicopter. Aterizarea se face tot pe verticala, operatiunile desfasurandu-se in sens inves.

“Aviocopterul” este construit pe structuri realizate din materiale compozite.

Varianta US Marine include Blocul C dotat cu un radar meteorologic imbunatatit. Dispune de sistem full Night Vision, compatibil cu cabina de pilotaj.


 Instrumentele electronice de bord afiseaza parametri de zbor pe display. Au fost facute upgrade-uri la sistemele de război electronic, care permit aeronavei o aparare mult mai sigura, atat fata de atacurile aeriene cat si de cele de la sol.
 Echipajul este protejat, nuclear, biologic şi chimic. Controlul zborului este operat prin sistemul fly-by-wire. In cazul defectarii unui motor V-22 Osprey poate zbura doar cu un singur motor printr-un sistem de interconecatare ale celor doua motoare, care permite ca elicea motorului defect sa poata fi antrenata in miscarea de rotatie de motorul care este in functiune.
Sunt in functie un numar de 160 de aparate de zbor de acest tip, care impreuna au totalizat un numar de 130.000 de ore de zbor.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. AC313 – elicopterul chinezesc cu accent frantuzesc
  2. Cum zboara elicopterul?
  3. Top 10 elicoptere : Locul4 – IAR 330
  4. Pe 10 iunie sarbatorim 55 de ani de la infiintarea primei escadrile de elicoptere din Romania!
  5. Armata americana “isi trage” avion nou
  6. Tehnologia din spatele celui mai nou Sikorsky
  7. Politia japoneza “si-a tras” trei elicoptere Agusta de ultima generatie

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Elicoptere, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.