GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Noxele avioanelor încaieră UE cu SUA

[ 0 ] 29 octombrie 2011 |

În linie cu politica de mediu a Comisiei Europene, autorităţile de la Bruxelles au decis ca, de la 1 ianuarie 2012, şi companiile aeriene să intre în rândul celor care trebuie să cumpere certificate de emisii de dioxid de carbon, alături de cele din energie şi industrie. Aceasta deoarece sectorul CA contrail 300x220 Noxele avioanelor încaieră UE cu SUAtransporturilor se numără printre principalele surse de poluare ale planetei.

Mecanismul de certificate de emisii este menit să încurajeze companiile să investească pentru reducerea poluării, să diminueze consumul de carburanţi şi să utilizeze biocombustibili. Astfel, ele trebuie să cumpere un număr de certificate echivalent cu tonele de dioxid de carbon pe care le emit.

 Comisia Europeană nu cedează. „Nu intenţionăm să modificăm legislaţia, însă suntem deschişi să discutăm cu partenerii noştri pe marginea modului de implementare”, a afirmat Isaac Valero-Ladron, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Schimbări Climatice.

La rândul său, comisarul european de resort, Connie Hedegaard, spune că se aşteaptă ca operatorii aerieni să respecte legile UE, „aşa cum şi UE respectă legile americane”.

 In ideea de a media acest conflict, Asociaţia Internaţională pentru Transportul Aerian (IATA) a cerut ajutorul Agenţiei pentru Aviaţie din cadrul Naţiunilor Unite pentru a elabora un program asumat de toţi operatorii la nivel global.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Pilot Magazin, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement