GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

O introducere in lumea aviatiei, o “sansa pentru viitor”

[ 1 ] 19 iunie 2011 |

In data de 17 iunie 2011 s-au implinit 101 de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, pe campul de la Cotroceni. Un zbor al unui roman, cu un avion conceput si construit in Romania; primul de altfel.

Cu aceasta ocazie, sub egida fundatiei “O sansa pentru viitor”, in data de 18 iunie, in incinta Casei Poporului, in sala grupului parlamentar PNL, Constantin Voicu si inca cativa oameni de seama din domeniul aviatic s-au gandit sa il comemoreze pe marele aviator Aurel Vlaicu si sa le ofere celor veniti in sala (multi dintre ei elevi de liceu, care inca proababil nu si-au ales drumul pe care sa il urmeze in viata) o lectie de educatie aviatica. Publicul a avut ocazia sa afle informatii pretioase despre viata lui Vlaicu, a lui Coanda si a lui Traian Vuia,  dar si despre cariera de pilot si despre aviatia sportiva romana in prezent.

Tinerii au putut afla ce optiuni au, daca vor sa urmeze o cariera in acest domeniu, pornind de la Aeroclubul Romaniei pana la scolile private de aviatie.

La finalul intrunirii, ei l-au cunoscut pe Ionut Rites, multiplu campion la parasutism si la zborul cu paramotorul. El este un bun exemplu  pentru cei care isi cauta un ideal de urmat.

Cei prezenti au primit reviste Pilot Magazin, Modelist, machete de avioane si cateva dulciuri.

Suntem convinsi ca evenimentul de astazi (n.r. 18 iunie) va constitui macar prima treapta pentru cativa dintre cei prezenti, si sa speram ca multi vor alege sa urmeze meseria de pilot.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Când o să fiu mare…
  2. Era aviatiei cu motor cu piston II
  3. Ati fost la Thunder over the Black Sea? Daca nu, va spunem noi ce ati pierdut!
  4. 12 parasutiste se intrec pentru titlul de Red Bull Ordinul Smaranda
  5. Povestea unui super-weekend aviatic!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial, Evenimente, Fotografii, Libertate, News, People, Timp liber

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.