GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Evenimente in Bucuresti: Conferinta “Părintele zborului cosmic a fost român”

[ 0 ] 22 iunie 2011 |

Omul de știință și inventatorul român, Hermann Julius Oberth și activitatea sa de cercetare vor face obiectul discuțiilor din cadrul celei de-a doua conferințe despre marii inventatori români, organizate de Fundaţia Dan Voiculescu, prin Senatul Științific, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Conferinţa va avea loc joi, 23 iunie 2011, începând cu orele 17.00, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti, în sala Mircea Eliade.

Părintele zborului cosmic a fost român

Herman Oberth, alături de Ţiolkovski şi Goddard, a fost unul dintre pionierii zborului cu racheta, fără de care explorarea spaţiului cosmic nu ar fi fost posibilă. Modelul de rachetă gândit de Oberth, sistemul de propulsie propus de el aveau să stea la baza construcţiei vehiculelor spaţiale americane şi ruseşti, construite în cadrul programelor de explorare a spaţiului. Rolul său este unanim recunoscut, astăzi, pe drept cuvânt, Herman Oberth fiind trecut printre pionierii zborului cosmic.

La cea de-a doua conferință despre marii inventatori români, vor veni să discute despre personalitatea și însemnătatea activității cercetătorului Hermann Oberth, despre actualitatea ideilor lui și rolul educației pentru știință, președintele Asociatiei pentru educație și știință „Hermann Oberth”, Florin Droc, Cristian Român, senior editor la Revista Știință și Tehnică și alți invitați. Discuțiile vor fi moderate de jurnalistul de știință, Cătălin Mosoia, editor la Ziarul Științelor.

Henri Coandă, Petrache Poenaru, Herman Julius Oberth, Traian Vuia, Nicolae Paulescu, Ştefan Procopiu, Dragomir Hurmuzescu sunt numai câteva nume din seria inventatorilor de marcă, datorită cărora România deţine pioneratul în diferite domenii ale ştiinţei şi tehnicii. Evocarea muncii şi realizărilor lor constituie nu doar un omagiu adus acestor mari personalităţi, dar şi o invitaţie la continuitate.

În acest scop, Fundația Dan Voiculescu, prin Senatul Științific, a inițiat conferinţele despre marii inventatori români, în care se creează un spaţiu al dialogului intelectual centrat pe descoperirile şi poveştile de viaţă ale românilor care au schimbat și marcat istoria universală. De fiecare dată, discuţiile sunt orientate spre tematica raportului dintre inovaţie şi progres în dezvoltarea societăţii, şi modul în care ideile de azi au şansa de a se transforma în invenţiile şi realizările societăţii de mâine.

Participarea la conferinţa este liberă. Ea se adresează tinerilor, dar şi tuturor celor interesați de lumea științei și a inventicii, de azi și de mâine.

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. A fost…Safety Demo cu Iacarii Acrobati

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Evenimente

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.