GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

“Centenar Vlaicu – Centenar Coanda”

[ 0 ] 30 noiembrie 2010 |
Organizat de domnul profesor Mihai Atanasie Petrescu, la Liceul Economic din Rosiori, simpozionul, avand titulatura “Centenar Vlaicu – Centenar Coanda”  va avea loc vineri, 3 decembrie, ora 11:00.
Este o manifestare necesara intr-o institutie de invatamant, pentru ca le prezinta tinerilor doua personalitati extrordinare ale stiintei si tehnicii romanesti. Vor avea ca invitati de marca pe dl inginer Sorin Dinea, un cunoscut specialist in Coanda, si o delegatie de la ARPIA Craiova, vicepresedintele Claudiu Diaconu, si prof. Ion R. Popa, coautor al unei monografii Coanda aparuta anul acesta (in colaborare cu gen. Zarioiu).
In program vor fi prezente doua lucrari ale elevelor liceului:
1. Constructia avionului “Vlaicu I” reflectata in corespondenta cu oficialitatile timpului, eleva Madalina Cioran
2. Henri Coanda – Inventii privind proiectarea si construirea aeronavelor – 1910-1913, eleva Cristina Suta.

Se va inaugura panoul “Liceul Economic si Aeronautica”, vor avea o mica expozitie de desene ale elevei Cristina Carabasu si, la sfarsit,  probabil si un mic program de colinde si cantece de aviatie cu grupul coral al liceului.

trans Centenar Vlaicu   Centenar Coanda

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Evenimente



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement