GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Avioane in stare de zbor “uitate” pe aeroportul din Kabul

[ 0 ] 17 decembrie 2013 |

Saisprezece avioane de transport ale SUA asteapta in acest moment sa fie distruse printre mormane de cauciucuri vechi si cutii de lemn, pe Aeroportul International din Kabul. Desi au costat cel putin 486 de milioane de dolari din bani publici, aceastea nu au mai ajuns sa fie livrate catre Afghan Air Force, noteaza presa straina.

Inspectorii investigheaza acum motivul pentru care aeronavele reconditionate nu mai pot fi pilotate, desi au efectuat numai 200 de ore de zbor din cele 4.500, cat ar fi fost capabile.

Situatia pune acum sub semnul indoielii capacitatea fortelor aeriene afghane de a opera independente, odata cu retragerea SUA de la sfarsitul anului viitor. Dar faptul ca aceste avioane ce nu au mai ajuns sa fie folosite nu reprezinta decat cireasa de pe tort, SUA cheltuind miliarde de dolari degeaba, spun inspectorii, odata cu intrarea trupelor armate in Afghanistan, dupa atentatele teroriste din 11 septembrie.
Modelele G222, odata reconditionate, ar fi trebuit sa reprezinte pana la 15% din flota de 105 aeronave a Afghan Air Force, si sa preia de la zborurile oficialilor afgani, pana la transportul trupelor combatante si conducerea operatiunilor si evacuarilor medicale. In schimb, sase dintre aceste avioane au fost deja sortite pieirii si urmeaza sa fie dezmembrate. Pe langa cele 16 aeronave din Kabul, se mai gasesc inca patru in aceeasi stare, in Germania.
Contractul cu firma de producatoare nu a fost reinnoit, pe motiv ca nu au fost respectate mai multe clauze, dar nici nu s-a luat vreo masura care sa remedieze problema, scriu cei de la incont.ro
Avioanele G222 vor fi in cele din urma inlocuite de modelul C-130H, ale Lockheed Martin Corp., numai ca Pentagonul spune ca acestea nu vor fi operationale mai devreme de 2016.

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement