GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un proiectant roman a intrat in finala Competitiei Internationale GE de proiectare pentru imprimare 3D

[ 0 ] 21 septembrie 2013 |

GE Jet Engine Bracket 20130912 500x369 Un proiectant roman a intrat in finala Competitiei Internationale GE de proiectare pentru imprimare 3DGeneral Electric (NYSE: GE) a dezvăluit astăzi 10 finaliști ai Etapei I și o serie de câștigători de mențiuni speciale în Competiţia de proiecte pentru imprimare 3D: reproiectarea unui suport pentru motoare de avion. În cadrul competiției au fost invitați antreprenori, companii şi instituţii să înscrie idei pentru reproiectarea unui  suport de motoare de avion, folosind imprimarea 3D. Componentă critică a motoarelor de avion, suporturile susţin greutatea motorului pe durata manipulării şi trebuie să reziste la vibraţii puternice în timpul zborului.

Tehnologia aditivă permite reducerea greutăţii unui singur motor de avion cu 455 de kg și obținerea de economii de combustibil consistente. Competiția de proiecte îmbină avantajele tehnologiei de producție prin aditivare cu cele ale deschiderii inovării, urmărind să identifice soluții de design care nu numai să reducă greutatea suportului ci și să îi îmbunătățească rezistența și performanțele.

Mark Little, Vicepreşedinte Senior şi Director Tehnologic, Centrul de Cercetare Globală GE, a declarat: „Intrăm într-o nouă eră a producției industriale, care exploatează avantajele demonstrate ale comunităților deschise de inovare. Fabricaţia aditivă permite GE ca, alături de comunitatea producătorilor, să depăşească graniţele tehnologiei tradiţionale. Finaliștii au demonstrat rezultatele care pot fi obținute prin însușirea acestui model deschis, bazat pe colaborare”.

Unul dintre finaliști, Fidel Chirtes, provine din România. El a proiectat două tipuri de suporturi, care permit reducerea greutății piesei cu până la 80%.

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement