GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un grup de reflectie se reuneste cu reprezentantii FAA. Vor sa gaseasca o modalitate prin care sa permita americanilor utilizarea celularelor la bordul avioanelor comerciale

[ 0 ] 25 septembrie 2013 |

Acum ceva timp scriam despre motivul real pentru care celularele trebuie oprite in timpul zborului. Având în vedere viteza mare de zbor, incercarea de a se conecta la o antena de sol înseamnă că telefoanele schimbă antena la fiecare secunda, ceea ce duce la consumarea de resurse și afectarea serioasă a rețelei.  Dacă se ia în calcul numărul de avioane care se afla in aer in acelasi timp atunci ar însemna un adevărat haos pentru operatori.

‘Pasagerii sunt insa din ce în ce mai sceptici în legătură cu interdicţia de a folosi numeroase aparate electronice pe durata integrală a zborurilor’, a menţionat senatorul democrat de Missouri Claire McCaskill care a cerut FAA încă din 2012 să îşi relaxeze politica în domeniu. ‘Temerile provocate de această aparatură nu mai sunt de actualitate’, a mai afirmat ea, potrivit AFP.

Expertii sunt de aceeasi parere: aceste precauţii sunt de acum depăşite, mai ales după ce FAA a permis piloţilor anul trecut să înlocuiască în cabină manualele de instrucţiuni tipărite cu tabele electronice.

Astfel, un grup de reflecţie urmează să se reunească miercuri, adica astazi, pentru a face recomandări Agenţiei Federale a Aviaţiei în termen de o săptămână. Grupul va ‘examina chestiunile de securitate şi posibilitatea unor schimbări ale reglementărilor în vigoare’, scriu cei de la AFP.

Ramane de vazut daca se va ajunge la un acord sau nu.

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement