GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Descoperire arheologica de miliarde: Ramasitele unui I.A.R. 81C au fost scoase la lumina din zona Masivului Piatra Mare

[ 0 ] 31 mai 2013 |

O echipa de tineri pasionati de istoria aviatiei au descoperit pe data de 19.05.2013, dupa multe eforturi, resturi din epava avionului de vanatoare IAR 81C, numarul 371 apartinind escadrilei 44 Vanatoare. Avionul s-a prabusit in anul 1944 pe data de 15.07, ora 10 si 20 minute in masivul Piatra Mare in urma unui duel aerian cu un avion american P-51. Pilotul, Adjutantul Aviator Gheorghe Popescu, a murit in timpul duelului aerian dupa cum reiese din procesele verbale de ancheta, relateaza cei de la aopa.ro.

In momentul doborararii sale avionul avea 35,25 ore de zbor.

Echipa din care au facut parte Mihai, Cristi, Felix, Catalin si Horia au localizat si dezgropat resturile motorului si alte cateva piese. Partile majore ale avionului fusesera deja date jos de pe munte in anul 1944, la cateva zile de la prabusire, piesele majore ajungand la Ghimbav. Restul pieselor gasite imediat dupa prabusire au fost si ele luate fie pentru a fi refolosite fie pentru a fi retopite ajungand la IAR Brasov pe data de 1.11.1944 pentru triere.

SURSA: aopa.ro

C360 2013 05 19 14 06 02 628 Descoperire arheologica de miliarde: Ramasitele unui I.A.R. 81C au fost scoase la lumina din zona Masivului Piatra Mare

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, People, Raid, Ultimele StiriTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement