GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Ce risca pasagerii unui avion daca sunt surprinsi de o furtuna?

[ 0 ] 12 mai 2013 |

plane lightning 100610 02 300x151 Ce risca pasagerii unui avion daca sunt surprinsi de o furtuna?Intotdeauna pilotii incearca sa evite furtunile, insa de multe ori nu au de ales si trec chiar prin mijlocul lor. Daca avionul se afla insa chiar in mijlocul unei furtuni, atunci radiatiile vor fi, dupa cum au descoperit oamenii de stiinta,  de 10 ori mai puternice.

Este vorba de asa-numitul “fulger negru”, care este invizibil, dar bombardeaza cu raze gamma avioanele aflate in zbor.

Cercetatorii au calculat doza de raze la care sunt expusi oamenii aflati intr-o aeronava in aceste momente: un “fulger negru” este echivalentul a 10 radiografii toracice sau a unui an de expunere in mediul natural.

Pasagerii expusi nu vor simti insa nimic si este greu de aflat exact cand au loc asemenea descarcari de radiatii.

“Nivelul de radiatii nu este periculos, nu este un motiv pentru a evita zborul cu avionul”, tine sa precizeze Joseph Dwyer, unul dintre cercetatori, citat de Daily Mail.

Fulgerele negre” erau cunoscute de aproape 10 ani, insa pana acum fizicienii nu stiau cum si daca afecteaza avioanele.

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement