GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Quiver…sau cum sa calaresti un avion precum un armasar

[ 0 ] 4 martie 2013 |

 

In 1992, o companie numita Scaled Composites a construit un UAV (Unmaned Air Vehicle) cu care se vroia sa se realizeze un zbor cu o durata de 48 de ore, care sa poata purta armament si sa efectueze diferite misiuni militare. Aparatul era motorizat de un Rotax de 80 de cai putere si avea o anvergura a aripilor de 20 de metri. Compania a conceput totodata si pilotul automat, insa, pentru ca UAV-ul era destul de pretios, realizatorii acestuia aveau ceva temeri privind felul in care se va comporta in aer Quiver, cum fusese numita “jucaria”.

Tech Raptor 500x492 Quiver...sau cum sa calaresti un avion precum un armasar

Astfel, constructorii au venit cu ideea ca cineva sa piloteze prototipul “cateva ture”. Problema era ca, desi fusese proiectat sa ridice ceva greutate, fuselajul nu avea loc pentru incropirea unui cockpit. Desi o sa vi se para incredibil ce solutie s-a gasit, cu toate ca nu a fost una care sa tina cont de confortul curajosilor care au acceptat propunerea,  Mike Melvill si Doug Shane, numiti piloti de teste, nu au avut alta varianta decat sa piloteze “calare” UAV-ul!

Shane a descris ulterior senzatia traita “la mansa” lui Quiver: “cea mai neplacuta experienta posibila”.

Daca ati avea licenta de zbor, ati avea curajul sa pilotati un avion precum cei doi?

Sursa

 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement