GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

AgustaWestland au prezentat primul Avio-Elicopter electric din lume!

[ 0 ] 11 martie 2013 |

 

Europenii de la AgustaWestland au prezentat de curand primul avio-elicopter electric din lume, cu care au si inceput zborurile de incercare.

Project Zero cropped 500x333 AgustaWestland au prezentat primul Avio Elicopter electric din lume!

Precum Boeing V-22 Osprey, noua aeronava poate sa decoleze si sa aterizeze vertical, asemeni unui elicopter, insa zboara precum un avion. Numita “Project Zero”, masinaria urmeaza convingerea fabricantului european ca aeronava viitorului este avionul cu decolare si aterizare verticala.

AgustaWestland nu sunt insa straini de realizarea aceste aparate de zbor, acestia avandu-l in portofoliu si pe AW609, cunoscut sub numele de Bell Agusta 609.  Spre deosebire de AW609, “Project Zero” are rotoarele incorporate in aripi. Acestea se pot misca la peste 90 de grade. Practic, la decolare cele doua rotoare sunt paralele cu solul si ridica aparatul de la sol, iar apoi isi schimba unghiul de atac si actioneaza precum elicele unui avion.

Din pacate, constructorul nu a comunicat inca informatii tehnice privind “Proiectul Zero”, dar cu siguranta, in viitorul apropiat le vom afla. Va tinem la curent!

 AgustaWestland au prezentat primul Avio Elicopter electric din lume!

 

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Elicoptere, Ultimele StiriTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement