GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

CONCURS | De Dragobete iti premiem dragostea pentru ZBOR | VEZI ce ai de facut pentru a castiga premiile puse la bataie

[ 90 ] 11 februarie 2013 |

De cand te stii ti-au placut avioanele. Le-ai vazut pe cer, ai cascat gura si ochii dupa ele, ai cantat “avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor”. Am dreptate? Hai nu te sfii, amandoi stim ca asa e. Totusi, daca pasiunea te-a captat ulterior, acum esti in aceeasi situatie: scanezi cerul in cautare de pasari mecanice.

final dragobete 500x312 CONCURS | De Dragobete iti premiem dragostea pentru ZBOR | VEZI ce ai de facut pentru a castiga premiile puse la bataie

Acum cateva zile  ne-a venit o idee: am facut o mica analogie a sarbatorii romanesti a dragostei, adica Dragobetele, cu istoria bogata a poporului roman in aeronautica, ne-am gandit sa premiem cu ocazia zilei de 24 Februarie dragostea pe care o porti zborului si aviatiei!

Ce ai de facut? Simplu. Lasa-ne un comentariu la sfarsitul acestui articol in care sa ne povestesti pe scurt de ce iti place aviatia. Nu uita sa te semnezi si sa completezi casuta de email cu o adresa valida pentru a putea fi contactat ulterior (daca e cazul, dar nu se stie niciodata!). La sfarsitul zilei de 24 februarie, cu ajutorul siteului random.org, vom trage la sorti cei trei castigatori.

SUCCES!

*Acest concurs nu ar fi fost posibil fara sprijinul sponsorilor nostri: Aventura Card, TAROM, Blue Air si Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti.

 

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Avioane, Concurs, Editorial, People



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (90)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Iuliana spune:

    Iubesc zborul si iubesc zburatorii!
    Când zbori,
    vise de cer răcoresc zorile…
    Când zbori,
    ochii-ţi strălucitori aprind soarele…
    Când zbori,
    buze de dulce se-nfruptă din post…
    Când zbori,
    ramuri de dor doinesc prin Veneţii…
    Când zbori,
    zei din Olimp fac din tine un idol.
    Şi eu te iubesc, zburatorul vieţii mele!

  2. Bianca spune:

    Ador sa zbor pentru ca ma face sa ma simt libera. acolo sus te simti stapanul lumii.

  3. Robert spune:

    aimi place sa zbor pentru ca acolo sus nu ma bate nimeni la cap.

  4. aurelia spune:

    intotdeauna mi-am dorit sa zbor…am citit despre el am auzit…dar nu am avut posibilitatea de a o face…. Mi-as dori tare mult..!

  5. catalina spune:

    imi place sa zbor deoarece de acolo de sus se vad toate minunatiile Lumii..

  6. Laurentiu spune:

    Zborul te face să vezi cât de mic ești comparativ cu lumea atât de mare de sub tine. Iar viteza cu care zbori te face să realizezi cât de fragil ești. Cu toate acestea îți dă senzația de libertate cum puține alte lucruri pot să ți-o ofere. Te poți mișca (aproape) în orice direcție, ai mult mai puține limitări față de orice altă formă de mișcare.

  7. nimic nu se compara cu zborul!
    [email protected]

  8. Voicu Iulian Silviu spune:

    Frumoasa initiativa! Mult succes celor inscrisi in concurs!

  9. marius spune:

    ma fascinat si ma fascineaza tot ce zboara si zbor defiecate data cand prind ocazia iar dupa fiecare aterizare imi dau seama ca acolo sus cineva ma iubeste.

  10. Cosmin spune:

    Oameni nu sunt creati din punct de vedere aerodinamic sa zboare insa asta nu i-a impiedicat niciodata, si acest lucru imi place cel mai mult la zbor, imi place sa fac lucruri pe care alti le considera imposibile sau grele. In momentul de fata lucrul cel mai greu, pentru mine, este sa ajung in spatiu, dar ma pregatesc si sper ca voi reusi sa-mi indeplinesc aceasta dorinta

  11. Andreea Lup spune:

    Imi place zborul…

    ….pentru ca e singura experienta care te face sa vezi cat de divers e Pamantul,
    …pentru ca ajungi acolo unde privirea ta se pierde de obicei,
    …pentru ca iti lasa golul acela in stomac ca sa iti umple pieptul de energie si nerabdare!

  12. Radu Stan spune:

    Iubesc zborul pentru ca inafara de iubire, e singura experienta ce imi provoaca fluturi in stomac si emotia de dinainte.Atat de jos, cat si privind pamantul de sus, iti dai seama cat esti de mic si cat mai ai de explorat si de vazut.Iti dai seama ca nu te vei plictisi niciodata , si mereu gasesti ceva nou.de jos iti privesti visul, iar sus iti traiesti visul! E emotie, curaj si meru un pic de adrenalina care te face sa simti cata viata iti curge prin vene….

  13. Andreea Lup spune:

    Iubesc zborul
    ….pentru ca te face sa vezi cat de multe ia de explorat pe pamant
    …pentru ca relativizează distanțele și contribuie la suplimentarea timpului petrecut alaturi de cei dragi
    … pentru ca e experienta pe care noi oamenii am facut-o posibila desi nu ne-a fost data de natura.E ceva numai al nostru, furat de la restul.

  14. nica john spune:

    Zborul este liniștea mea. Sunt fericit să văd păsările în zbor.

  15. Anonim spune:

    Nimic nu e mai frumos decat sa "plutesti " si asa sus :)! sa vezi lumea asa mica si inofensiva….sa simbti ca zbori , dar nu ai aripi /.
    [email protected]

  16. Solovieva spune:

    da, frumoasa ideea; cred ca cel putin 60% din copii canta “avion cu motor, ia-ma si pe mine in zbor”. In copilaria mea, avioanele erau, cum se spune acum: un stres. Nu puteam niciodata sa dorm prea mult, ca cei de la Bobocu, incepeau zborul de dimineata. Eu ma uitam cu placere dupa avioanele lor, doar seara. Acolo unde apunea soarele se aprindeau balizele (o imagine pe care nu o pot uita, face parte din copilaria mea si nu se compara cu nimic. Calatoresc mult prin tara, trec pe langa multe aeroporturi, dar nici unul nu m-a incantat cu acest efect). Erau avioane cu reactie. Probabil ca asa sunt si astazi.
    Mama ma plimba cel mai des cu avionul. Imi placeau foarte mult decolarile, mai putin aterizarile. Drumurile prin aer, mi se pareau cam lungi; uneori chiar eram dezorientata. Incepeam sa imi pierd increderea, fiind deasupra norilor, imi imaginam ca voi ajunge in cu totul alt loc, decat in cel promis.
    Trecand mai departe, citesc: “scanezi cerul in cautare de pasari mecanice ?” – intradevar; cum de ati ghicit ? Eu casc gura de-a dreptul. In timp am descoperit ca se fac si acorbatii cu avionul. Anul acesta, in Clinceni, l-am vazut pe EXA decoland, zburand printre copaci, foarte jos, aproape ca ar fi atins masina in care urma sa ma urc. Dupa ce am demarat noi, au inceput acorbatiile: il vedeam la o inaltime la care consider eu ca trebuie sa se afle un avion. L-am vazut si zburand printre blocuri la Lacul Morii; pe scurt: avem piloti minunati. Ii apreciez pe toti si sper sa nu pierd multe showuri de acum inainte.
    Cea mai frumoasa experienta a fost zborul cu AventuraCard. Un avion mic, iti aduce numai satisfactii.
    Sunt sigura ca zborul este visul tuturor !

  17. Tipiste Mihai spune:

    Imi place zborul cu planorul pentru senzatia de libertate pe care mi-o da.

  18. Antonia Croitoru spune:

    De ce iubesc aviatia si zborul? Pentru ca iubesc avioanele! Am aceasta pasiune inca de cand am zburat prima data. Desi eram doar o fata de 14 ani care tinea cu tot dinadinsul sa stea pe locul de la geam, mi-a placut la nebunie zborul, felul in care se vedea lumea de sus, senzatia de la decolare… De atunci m-au fascinat avioanele si s-a nascut in mine dorinta de a deveni pilot, iar acum sunt hotarata sa o transform in realitate.

  19. Narie Silviu spune:

    Iubesc sa zbor pentru ca acolo sus timpul se opreste. E o alta lume, o alta dimensiune. Te privesti pe tine see you alti ochi si te vezi mai mare, pentru ca ai rupt barierele. Singur, printre nori, agatat doar see you niste ate de o carpa, redevii copil. Ca atunci cand te dadeai see you leaganul peste cap, cumva constient de pericol, see you frica in stomac, dar mergand mai departe. Ai vrea sa ii inveti si pe altii cum e, sa le impartasesti din dragostea ta, din sentimentul de liniste si implinire. Zilnic te trezesti, si chiar daca nu ai program de zbor, primul lucru pe care il faci e sa te uiti afara sa vezu cum e cerul, cum bate vantul… Altii ar spune ca e ridicol, ca atunci cand iti impui "sa privesti un rasarit cel putin o data pe zi".

  20. laura maria carnuta spune:

    De boala de care sufăr
    Nu se moare,
    Ci se trăieşte -
    Substanţa ei este chiar eternitatea,
    Un fel de cancer al timpului
    Înmulţindu-se din sine fără oprire.
    E o boală impecabilă,
    O suferinţă perpetuă ca o vocală de sticlă
    Laminată în văzduhul asurzitor,
    O cădere
    Căreia, numai pentru că e fără sfârşit,
    I se spune zbor.

  21. Bogdan Pricope spune:

    Profunzimea unui zbor facut printre nori si mai aproape de soare, nu poate echivala nicio alta trire in care esti cu “picioarele pe pamant”!Iar cum prin definitia cerului ,senzatiile sunt infinite, n-ai cum vreodata sa te saturi de ele !

  22. Pop Dragos spune:

    Pentru mine aviatia era doar o curiozitate in tinerete. Si cum curiozitatile devin adesea fascinatii si chiar mai mult, astazi pot spune ca sunt indragostit de aviatie datorita a 3 caracteristici esentiale:
    1)inginerie, 2) industrie și 3) aspect.

    Frumusețea naturală, care depaseste granitele imaginatiei , a unei forme aerodinamice care imbraca o masinarie ultra-complexa. Tehnologia avansata care ofera putere superioara, eficienta incredibila a combustibilului, structura robusta dar flexibila a aparatului de zbor, precizia echipamentului de bord, etc.
    Organizarea uimitoare, strategia si logistica din spatele fiecarui avion construit. Concurență intensă a intreprinderilor care încearcă în mod constant să se depaseasca una pe alta, transformand astfel acest mijloc de transport in cel mai gratios corp mecanizat existent.

  23. Stan Elena spune:

    Ador zborul pentru că numai cu ajutorul lui mă pot desprinde de pământ și apropia de cer! Avioanele mă fac să mă simt liberă, puternică având lumea la picioarele mele.

  24. POPESCU RADU spune:

    Iubsc cu adevarat zborul fiindca am zburat 32de ani si am adunat aproape 9000 de ore,iar acum privesc cu nostalgie acei oameni minunati si masinile lor zbura toare chiar daca si eu la randul meu am fost un cavaler insetat de albastru infinit;De ce imi place zborul? Fiindca el inseamna un inceput fara de sfar-sit,un inceput care incepe iar si iar cu fiecare de-colare,un perpetum mobile drag sufletelor noastre;a-colo sus suntem numai noi si sentimentele noastre ascunse bine ca intr-o cutie a PANDOREI;Putini dintre noi stiu ca zborul inseamna multa munca,sacrificii,an-trenamente istovitoare,cutezanta,ambitie,talent, experienta,tenacitate,perspicacitate,inteligenta, responsabilitate,incredere in propriile forte,calm englezesc si nu in ultimul rand foarte mult noroc

  25. Alina Stefania spune:

    Fiecare decolare are propria-i magie. Chiar daca stii unde te va duce, niciodata nu vei sti ce priveliste iti va darui.Uneori vei simti placerea de a zbura printre nori albi si racorosi, protejandu-te de toropeala verii;alteori iti vor prevesti furtuna, si te vei indeparta…Primavara te saluta cu boboci timizi si adieri calde, Vara te vrajeste cu albastrul cerului ei, Toamna isi asterne culorile la picioarele tale, si iarna se mandreste cu stralucirea-i de diamant.Acolo sus te simti eliberat;te contopesti cu pasarea de fier din care faci parte, si impreuna imbratisati cerul! Iar dupa primul zbor vei sti ca nu vei putea trai fara zgomotul motoarelor, emotia desprinderii de la sol si sentimentul de libertate si fericire , atunci cand esti acolo sus.Zborul m-a vrajit trup si suflet!

  26. Madalina spune:

    Pot spune ca sunt iubitoare de activitati care atunci cand le faci inima iti bate din ce in ce mai tare. Zborul imi da un sentiment ce nu poate fi creat in nici un alt fel si sper ca intr o zi sa pot vorbi din perspectiva unui profesionist.

  27. Daniela M spune:

    ” Cine crede-n zbor e stapan peste zare.” ( Lucian Blaga) Asa cum spune si distinsul nostru poet , zborul iti confera o anumita libertate si putere nemaintalnite si cu totul diferite de experientele avute la suprafata solului. Mi-am dorit intotdeauna sa zbor din dorinta de a cunoaste libertatea oferita de infinitul cerului si puterea aerului.

  28. Aviatia, mereu spun ca este cea mai tare inventie… Nimic nu se compara cu zborul. Senzatia de a pluti este inegalabila. Daca as putea da timpul inapoi, la aviatie m-as baga…am gustat un pic din ea, si este cel mai frumos lucru. Am ales in viata asta sa zbor la sol…cu motocicleta :D

  29. Dora Zamfir spune:

    Cum sa nu iubesti zborul? Zborul semnifica pentru mine liniste, relaxare, acel moment in care totul e in echilibrul, atat fizic cat si psihic. Sau cel putin, asa inseamna in visele mele, pentru ca pana acum nu am avut privilegiul de a ma bucura de un astfel de moment fabulos. De mica am fost fascinata de zbor, si, ca majoritatea copiilor, imi doream ca intr-o zi sa ajung si eu sa pilotez. Cand am mai crescut, mi-am dat seama ca visul meu este poate prea maret, dar nu am renuntat de tot la el: mi-am dorit sa devin insotitoare de zbor. Din pacate nici acest lucru nu s-a implinit, pana acum nu am calcat niciodata intr-un avion si imi doresc asta foarte mult. Acum cateva luni am vizitat impreuna see you prietenul meu Muzeul Aviatiei din Bucuresti, un loc minunat, am facut sute de poze, dar sunt foarte dezamagita din cauza starii anumitor aparate de zbor care se gasesc acolo, dar mai ales, datorita faptului ca locul este aproape in paragina, iar de vizitatori, nu prea se pune problema, sunt aproape inexisenti (cu toate ca intrarea este gratis, la fel si fotografiatul). Imi pare rau sa vad ca ne batem joc de ceva atat de valoros.Dar revenind. Chiar zilele trecute, cautand idei de cadouri de Dragobete, am gasit ceva oferte de zburat see you H-ul, see you avionul, dar la asemenea preturi, mi-am pus pofta in cui. Sper la o minune, ar fi cel mai frumos cadou din viata mea daca as castiga asa ceva, atunci chiar m-as simti norocoasa.Aviatia, zborul, va ramane intotdeauna ceva deosebit pentru mine, chiar daca nu am experimentat niciodata, imi the o senzatie de libertate absoluta, atunci cand uiti de toate grijile si durerile si te simti "the king of the world"(sau in cazul meu, the queen :D). Ma numesc Zamfir Ramona-Dora, iar adresa mea de email este : [email protected] .

  30. Zamfir Ramona-Dora spune:

    Cum sa nu iubesti zborul? Zborul semnifica pentru mine liniste, relaxare, acel moment in care totul e in echilibrul, atat fizic cat si psihic. Sau cel putin, asa inseamna in visele mele, pentru ca pana acum nu am avut privilegiul de a ma bucura de un astfel de moment fabulos. De mica am fost fascinata de zbor, si, ca majoritatea copiilor, imi doream ca intr-o zi sa ajung si eu sa pilotez. Cand am mai crescut, mi-am dat seama ca visul meu este poate prea maret, dar nu am renuntat de tot la el: mi-am dorit sa devin insotitoare de zbor. Din pacate nici acest lucru nu s-a implinit, pana acum nu am calcat niciodata intr-un avion si imi doresc asta foarte mult. Acum cateva luni am vizitat impreuna see you prietenul meu Muzeul Aviatiei din Bucuresti, un loc minunat, am facut sute de poze, dar sunt foarte dezamagita din cauza starii anumitor aparate de zbor care se gasesc acolo, dar mai ales, datorita faptului ca locul este aproape in paragina, iar de vizitatori, nu prea se pune problema, sunt aproape inexisenti (cu toate ca intrarea este gratis, la fel si fotografiatul). Imi pare rau sa vad ca ne batem joc de ceva atat de valoros.Dar revenind. Chiar zilele trecute, cautand idei de cadouri de Dragobete, am gasit ceva oferte de zburat see you H-ul, see you avionul, dar la asemenea preturi, mi-am pus pofta in cui. Sper la o minune, ar fi cel mai frumos cadou din viata mea daca as castiga asa ceva, atunci chiar m-as simti norocoasa.Aviatia, zborul, va ramane intotdeauna ceva deosebit pentru mine, chiar daca nu am experimentat niciodata, imi the o senzatie de libertate absoluta, atunci cand uiti de toate grijile si durerile si te simti “the king of the world”(sau in cazul meu, the queen :D).

  31. Tudor Petrescu spune:

    " Isi aduna capul in carlinga. Radiumul acelor incepea sa luceasca. Una dupa alta, pilotul verifica cifrele si fu multumit. Isi dadea seama ca-i solid insurubat in cer. Pipai see you degetul o grinda de otel si simti cum curge viata prin metalul care nu vibra, dar traia. Cei cinci sute de cai ai motorului iscau in intimitatea materiei un suflu gingas, care-i preschimba raceala de gheata intr-o moliciune de carne catifelataO data mai mult, pilotul nu incerca in zbor nici ameteala, nici betie, ci parca tainicul zbucium al unui corp viu." SAINT – EXUPERY _ Zbor de Noapte.

  32. Tudor Petrescu spune:

    " Isi aduna capul in carlinga. Radiumul acelor incepea sa luceasca. Una dupa alta, pilotul verifica cifrele si fu multumit. Isi dadea seama ca-i solid insurubat in cer. Pipai see you degetul o grinda de otel si simti cum curge viata prin metalul care nu vibra, dar traia. Cei cinci sute de cai ai motorului iscau in intimitatea materiei un suflu gingas, care-i preschimba raceala de gheata intr-o moliciune de carne catifelataO data mai mult, pilotul nu incerca in zbor nici ameteala, nici betie, ci parca tainicul zbucium al unui corp viu." SAINT – EXUPERY _ Zbor de Noapte.

  33. Ana-Maria spune:

    Asa cum spune si melodia lu “Mihai Margineanu-Aviatia da senzatia” zborul da cea mai frumoasa senzatie cel putin pentru mine.
    Iubirea este precum un zbor de zmeu,zboara peste tot si te insoteste tot timpul.
    Zborul este iubire iar iubirea inseamna zbor!

  34. aviatia da senzatiaaa , vroiam sa zic , dar mi-a luat-o mobilier si tapet inainte :)))

  35. Aviatia este prima mea dragoste!!!Int-radevar Aviatia da Senzatia!!!

  36. Fiecare decolare are propria-i magie. Chiar daca stii unde te va duce, niciodata nu vei sti ce priveliste iti va darui.Uneori vei simti placerea de a zbura printre nori albi si racorosi, protejandu-te de toropeala verii;alteori iti vor prevesti furtuna, si te vei indeparta…Primavara te saluta cu boboci timizi si adieri calde, Vara te vrajeste cu albastrul cerului ei, Toamna isi asterne culorile la picioarele tale, si iarna se mandreste cu stralucirea-i de diamant.Acolo sus te simti eliberat;te contopesti cu pasarea de fier din care faci parte, si impreuna imbratisati cerul! Iar dupa primul zbor vei sti ca nu vei putea trai fara zgomotul motoarelor, emotia desprinderii de la sol si sentimentul de libertate si fericire , atunci cand esti acolo sus.Zborul m-a vrajit trup si suflet!

  37. just_me spune:

    Stimata Ana Maria, “aviatia, da senzatia” nu este melodia lui Margineanu, este o melodie pe care o canta pilotii si toti iubitorii zborului de foarte multi ani, …imi pare rau dar nu pot trece cu vederea afirmatia dvs, confuzia este impardonabila!
    Daca dvs ati auzit abia la Margineanu aceasta piesa…va spun cu regret ca ati pierdut interpretari mult mai valoroase ale acestei melodii, interpretari ale unor oameni care au zburat sau zboara inca pe cerul patriei.

  38. Liviu Coman spune:

    As vrea sa zbor pentru a retrai senzatii din vis.

  39. [...] Cine ne-a luat premiile puse in joc la concursul organizat de Dragobete? [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement