GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Incident aviatic rezolvat cu maxim de profesionalism: un motoplanor decolat de la Banesti a aterizat fortat ieri, 8 Decembrie, in Prahova

[ 3 ] 9 decembrie 2012 |
wmmax 300x203 Incident aviatic rezolvat cu maxim de profesionalism: un motoplanor decolat de la Banesti a aterizat fortat ieri, 8 Decembrie, in Prahova

foto: Codrut Bratosin

Motoplanorul galben de la  Banesti, Scheibe SF-25B Falke,  a aterizat fortat, sambata, pe un camp din apropierea localitatii Magureni din judetul Prahova.

Falke-ul efectua un zbor de agrement, avandu-l la mansa pe instructurul Catalin Porumbu. Pilotul a sesizat la un moment dat anumite probleme la motor si cum era destul de departe de pista aerodromului, a decis sa nu riste nimic si sa aterizeze fortat pe un camp. Procedura a fost realizata intr-un mod profesionist, “ca la manual”, cei de la bordul aparatului de zbor scapand teferi.

Incidentul  nu a scapat insa de ochii localnicilor, care au alertat serviciile de urgenta, la fata locului sosind echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care au constatat ca, din fericire, nu este nevoie de interventia lor.

Sursa

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Adrian Nicula via Facebook spune:

    Ce inseamna ca la mansa sa fie un pilot care nu se hazardeaza in solutii idioate si procedeaza conform cartii!

  2. Irene Mihai via Facebook spune:

    Bravo lui! Până la urmă, este vorba de viaţa ta. Gradul de profesionalism, se reflectă, tocmai în cazuri de forţă majora. că pilot în primul rând la o adică.

  3. Gogu Velisaru spune:

    Bravo pilot ,dar ce problema a avut la motor ?Cine a facut ultimul control tehnic?Cine a dat Bun de zbor din punct de vedere tehnic?Cat combustibil a avut la bord? Raspunsul la aceste intrebari va arata cauza incidentului.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement