GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

S-a stabilit. 8 Octombrie este ziua in care Felix Baumgartner va sari din stratosfera si va depasi viteza sunetului in caderea libera

[ 0 ] 28 septembrie 2012 |

felix baumgartner edge of space 300x168 S a stabilit. 8 Octombrie este ziua in care Felix Baumgartner va sari din stratosfera si va depasi viteza sunetului in caderea liberaFelix Baumgartner, un sportiv Red Bull, va depasi in data de 8 Octombrie viteza sunetului, intr-o cadere libera de la peste 120.000 picioare (adica 36.576 de metri). Decolarea va avea loc din New Mexico.

Astfel, peste doar o saptamana, temerarul va urca cu ajutorul unui balon cu heliu (si aici va mai sparge un record de inaltime pentru un zbor cu aerostatul) pana in Stratosfera. De aici, el va realiza o cadere libera, incercand sa sparga bariera sunetului pana la deschiderea parasutei. Sportivul va fi protejat de un costum special realizat pentru salt.

Asistentul principal al stabilirii recordului este Joe Kittinger, colonelul  USAF care in anii ’60 a sarit cu parasuta de la o inaltime apropiata celei de acum.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Parasutism, People, Ultimele Stiri


Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement