GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Uimitor! A existat…si a zburat AVIONUL CU ABURI!

[ 1 ] 16 septembrie 2012 |

Untitled6 300x178 Uimitor! A existat...si a zburat AVIONUL CU ABURI!Ne tot intrebam cu ce vom alimenta avioanele in viitor. Sa fie biocombustibili? Diesel? Nu se stie. Ce se stie insa este faptul ca inca de la inceputurile aviatiei, predecesorii nostri se gandeau la realizarea unor carburanti alternativi.

Documentandu-ne putin am aflat ca in 1942 cativa pasionati ai zborului au realizat un monoplan echipat cu motor cu aburi. Aerial Steam Carriage, cum se numea, nu a zburat niciodata. Zece ani mai tarziu, un dirijabil propulsat de forta aburilor zbura peste Paris.

Totusi, a existat, in istoria aviatiei si un avion propulsat de un motor cu aburi care chiar a zburat! Se numea Bessler Steam Plane  si a fost construit in anul 1933 de doi frati. Aeronava cantarea aproape 750 de kilograme si era ridicata la cer de un motor ce dezvolta 150 de cai putere. Culmea, propulsorul cu aburi era atat de silentios incat cei de la sol il puteau auzi pe pilot cum ii striga!

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Navete aero-spatiale # 9. D-558-2 Skyrocket, primul avion care a zburat cu 2 Mach
  2. Fuga lui Smighelschi cu avionul
  3. La orizont: avionul electric
  4. Avionul F-16 (I)
  5. CEA 309 Mehari – Avionul de “acro” al studentilor brazilieni
  6. Aerotouring: La pescuit in Delta…cu avionul!
  7. S.F sau viitorul? A fost proiectat avionul electric care este alimentat in zbor de baterii “cu aripi”

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Mihai spune:

    Ce inseamna, totusi, istoricii de aviatie! Se pare ca toti uita de Traian Vuia. Avionul lui Vuia 1 a fost propulsat de un motor cu aburi “Serpolet”, modificat de Vuia pentru a functiona cu anhidrida carbonica!

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.