GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

A fost testata cala pentru bagaje rezistenta la explozii

[ 0 ] 23 iulie 2012 |

Inginerii britanici au testat de curand o cala pentru bagaje rezistenta la explozii, cu rol in protejarea aeronavelor de pasageri in cazul unui bagaj…cu surprize.

O echipa de cercetatori de la Sheffield University a construit containerul folosind materiale compozite in combinatie cu o pudra elastomerica. Aceasta are rol de absorbtie a exploziei, minimizand daunele.

In cadrul primului experiment “la scara reala”, cercetatorii au simulat explozia de la bordul zborului 103 Pan Am din Scotia, 1988.

“Inca nu am reusit sa distrugem cala de protectie. O vom supune mai multor tipuri de explozie, pentru a decide in ce limite este folositoare sau nu”, a declarat un reprezentant al Sheffield University.

Inventia, zic eu extrem de folositoare, va incepe sa fie comercializata in doi ani, dupa inca o serie de teste. Preturile inca nu au fost facute public, insa o astfel de cala va costa in functie de marimea avionului pe care este montata.

 

 

The Fly-Bag could be commercialized within two years, but the team says its cost would depend upon several variables, including the size of the aircraft it would be used in.

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Lectia de zbor, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.