GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Cat de bine stam la capitolul “Transport Aerian”. Suntem pe locul 4 din Europa la cresterea traficului aerian de calatori

[ 0 ] 22 mai 2012 |

Chiar dacă Aeroportul „Henri Coandă” ocupă abia locul 58 între aeroporturile din Uniunea Europeană, din punct de vedere al traficului de călători în 2010, este pe locul al treilea din punct de vedere al evoluţiei faţă de anul 2009, cu o creştere de 9,7%, ajungând la aproape cinci milioane de pasageri, reiese dintr-o staistică Eurostat, scrie Jurnalul National.

România este pe locul 18 în UE din punct de vedere al traficului aerian de călători, cu 8,85 milioane de pasageri în 2010, în creştere cu 10,8% faţă de anul 2009. Din punct de vedere al creşterii traficului (în procente), România este de pe locul patru în Uniune.

Cel mai mare aeroport european în 2010 a rămas Heathrow Londra, cu un trafic de 66 milioane de pasageri, în scădere cu 0,2%. Urmează Charles de Gaulle Paris, cu 58 milioane de pasageri, în urcare cu 0,5%, şi Main din Frankfurt, cu 53 milioane – în creştere cu 4,1%.

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Ultimele StiriTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement