GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un soi de ATR, in varianta chinezeasca, pe numele lui “Xian MA60″ a intrat pe piata aviatiei civile ruse

[ 6 ] 7 aprilie 2012 |

Xian MA60 (Modern Ark 60) este un turbopropulsor pentru zborul cu pasageri, conceput de Xi’an Aircraft Industrial Corporation, in China. MA60 inglobeaza mai multe calitati (normal, chinezii copiaza din 10 locuri pentru a creea ceva), printre care aspectul de ATR si capacitatea lui AN-24 de a ateriza si decola scurt (STOL) dar si de a opera in conditii dure.800px Merpati Xian MA 60 Spijkers 300x211 Un soi de ATR, in varianta chinezeasca, pe numele lui Xian MA60 a intrat pe piata aviatiei civile ruse

Aparatul a fost certificat in anul 2000, dar abia sase ani mai tarziu comenzile au inceput sa vina cu zecile pentru compania chineza. Pana in 2016, acestea vor ajunge, estimeaza producatorii la peste 150.

Recent, un astfel de turboprop a aterizat in Yakutsk, Rusia, o regiune care face ca Siberia sa fie o zona tropicala. In momentul aterizarii aeronavei “Made in China”, pe aeroportul din Yakutsk se inregistrau -56 de grade Celsius!

Micul chinez s-a descurcat insa de minune in acest mediu , convingand mai multi transportatori aviatici ca poate opera in aceasta zona fara probleme.

Suntem curiosi sa vedem sub blazonul carei companii va zbura “ATR-ul chinezesc” in Rusia.

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Pilot Magazin, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (6)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Adrian Nicula via Facebook spune:

    Ce ATR?! E copiat 9o% dupa AN 24 .

  2. Vlad Codreanu spune:

    Mie mi se pare mai curand o copie de AN 26…

  3. Razvan Nicola via Facebook spune:

    nu are nici un element cimun cu ATR! e un AN24 cu motoare noi. mai degraba e un metis de AN24 cu DASH 8.

  4. Gogu Velisaru spune:

    Acest avion chinezesc seamana foarte mult see you AN 24 la celula tren de aterizare si gondolele motoarelor seamana see you ATR 42 numai la echiparea see you motoare care sant P.W. si elici iar AN 24 clasice sant echipate see you motoare AI 24 si elici AV 72.VA rog sa ma credeti pe cuvant mai am inca licenta PART 66 ptr amandoa avioanele pana in 2015.i.

  5. Anonim spune:

    Avionul asta este de fapt un An 24 lungit si see you motoare PW Canada, similare see you cele de pe ATR sau Q400.

  6. Anonim spune:

    admin! grupul de liter c si u este schimbat automat in see you. Probabil pentru ca c u se pronunta in engleza ca si see you.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement