GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Cele mai sexy 10 avioane | Locul 10: Lockheed SR-71

[ 4 ] 29 martie 2012 |

M-am gandit sa realizez un top al celor mai sexy 10 avioane dintotdeauna. Desigur, acest top reflecta viziunea proprie asupra aparatelor de zbor prezentate, iar daca voi aveti alte propuneri puteti sa le trimiteti sub forma de comentariu acestor articole.

Ultima aeronava a topului nostru, caci lista este prezentata in ordine descrescatoare este “Blackbird“. Acest proiect, dezvoltat in anii ’60 era la fel de rapid precum un glont, fiind capabil sa zboare cu MACH 3 (adica de 3 ori viteza sunetului).blackbirdw Cele mai sexy 10 avioane | Locul 10: Lockheed SR 71

SR-71 a zburat din 1964 pana in 1998. Din cele 32 de aeronave construite, 12 au fost distruse in diverse accidente. Pana a iesit din serviciu a fost considerat cel mai rapid avion pilotat de o fiinta umana. Rapiditatea sa era data de cele doua motoare Pratt & Whitney J58-P4 capabile sa propulseze aeronava cu o viteza de croaziera de 3.2 MACH! Acestea au fost primele si singurele motoare americane de aviatie in stare sa functioneze cu postcombustia non-stop.

In toti anii de operare, Blackbird a adunat peste 53.000 de ore de zbor in diferite misiuni.

Incoming search terms:

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial, Pilot Magazin



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (4)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Calin spune:

    Din cate am citit, SR-71 ar fi fost raspunsul occidental la MiG-25, aparat sovietic capabil de 3,2 Mach, insa limitat la 2,88 Mach pentru ca isi topea motoarele :)). Cica americanii s-ar fi inspirat in septembrie 1976 din aparatul MiG-25 la bordul caruia a dezertat militarul sovietic Viktor Belenko.

  2. sch spune:

    @Calin: precis. Dar ăsta americănesc arată demențial, l-aș fi pus muult mai sus decît locul 10. Dar na, topurile de “sexi” sunt foarte subiective… na, unora le plac grasele :D

  3. Calin spune:

    :)) Mai, omul a spus ca prezinta viziunea sa si, cum bine stii, de gustibus non disputandum est! Acum, nu stiu daca include aparate mai din toate timpurile, daca include si civile si nu numai militare… De exemplu, eu as pune printre primele locuri (daca nu chiar pe primul) pe Lockheed Constellation, un avion cu o linie, in opinia mea, superba; DC-3 ar ocupa un loc fruntas, si asa mai departe :)

  4. Sebi spune:

    Restul locurilor sunt…surpriza. Si da, topul contine avioane din toate categoriile:-)

    Saptamana viitoare, alt avion. Fiti pe faza!

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement