GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Atentie zburatori: chiar de anul acesta puteti achizitiona noul Flight Design CTLSi

[ 3 ] 11 martie 2012 |

Acum putin timp anuntam aparitia unui nou motor pentru avioanele ultrausoare: Rotax 912 iS. Nici nu au inceput livrarile noii motorizari si deja companiile producatoare de aparate de zbor anunta comercializarea de ulm-uri echipate cu acest nou si modern Rotax.

Primii care au facut acest anunt au fost cei de la Flight Design care, incepand de la jumatatea acestui an vor incepe sa livreze noul CTLSi. Modelul nu are nimic schimbat fata de vechiul model, cu exceptia motorului.1024 Atentie zburatori: chiar de anul acesta puteti achizitiona noul Flight Design CTLSi

Avand o motorizare cu injectie, aparatul va fi mai economic si chiar mai usor de intretinut. Carburatia necesita verificari si chiar reglaje periodice. Cu ROTAX 912iS, aceste reglaje se elimina, iar pilotii vor sesiza un cuplu mai mare al motorului, o pornire mai usoara si un mod de operare cu 30% mai economic”, a declarat Tom Peghiny, CEO al Flight Design USA.

ROTAX 912iS este si inteligent, in afara de economic: se foloseste de mai multi senzori pentru a masura temperatura si presiunea aerului exterior, turatia motorului si pozitia manetei de gaz, ajustandu-si astfel debitul perfect de carburant!

Ma intreb insa cat de fiabil este, avand in vedere ca e nou si multe teste nu s-au facut pe el. Voi ce parere aveti?

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Avioane



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. ULM-ist spune:

    eu sunt curios cum o sa le inmatriculeze girix

  2. g.o. spune:

    buna

  3. daniel spune:

    vand avion pp cheroke, super avantajos, locatie hangar germania, propietate personala. 0723123805

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement