GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

[ 0 ] 20 ianuarie 2012 |

Intru pe drumul drept de 2 kilometri ce desparte soseaua Bucuresti – Alexandria de Aerodromul Clinceni. Inca de la jumatatea lui vad la marginea pistei un Mig 21 Lancer. Grabesc pasul, trebuie sa aflu ce este cu el. Odata ajuns in cladirea comandamentului, aflu ca supersonicul, acum dezafectat face parte alaturi de celelalte doua aeronave (IAR 823 si IAR 824) din expozitia statica permanenta organizata in colaborare cu Muzeul Aviatiei.

Ce alte noutati aduce Aeroclubul pentru viitorul sezon de zbor?

Inainte de ” a va face programul” in sezonul de zbor al lui 2012, trebuie sa va anunt ca Aeroclubul Romaniei a dat startul inscrierilor la cursurile de zbor gratuite pentru tinerii intre 16 si 23 de ani. Acestia se pot inscrie la una dintre cele trei ramuri ale sportului aeronautic:

  • planorism
  • parasutism
  • zbor cu avionul ultrausor

Perioada de inscriere este 16 ianuarie – 24 februarie. O zi mai tarziu, adica pe 25 februarie, cei inscrisi vor da admiterea: matematica si fizica (nu va speriati, e materie de clasa a 9-a). Cine s-a inscris la parasutism va da si probe fizice.

Tinerii care vor lua nota de trecere la aceste teste vor merge in fiecare weekend in sediul Facultatii de Aeronave de la Polizu pentru a participa la cursurile de teorie. In cadrul acestei pregatiri, ei vor invata de ce zboara un avion, vor invata sa “citeasca” conditiile meteo ale zilei si multe altele. La final, un alt test va stabili elevii de la formare ai acestui an. Ei vor incepe sa zboare de la 1 mai.

DSC 0356 Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

DSC 0284 Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

DSC 0127 Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

DSC 0045 Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

DSC 0048 Aeroclubul Romaniei in 2012 | Lista evenimentelor organizate de AR anul acesta

2012 va incepe pe trei martie la Aeroclubul Teritorial Clinceni  si la Aeroclubul Teritorial Brasov cu o zi a portilor deschise pentru doamne si domnisoare, in mod special.

Primul miting al anului organizat de AR se anunta de pe acum a fi cel din 12 mai de la Targu Mures.

Alte manifestatii anuntate sunt:

  • 19 mai – Strejnic
  • 2 iunie – Clinceni (Acesta va fi unul dintre cele mai mari mitinguri ale anului)
  • 30 iunie – Drobeta Fly-In (participare)
  • 14 iulie – Otopeni Airshow (organizat in colaborare cu CNAB)
  • Participare la Banesti – 3, 4 august

Totodata, mai sunt evenimente pentru care inca nu s-a stabilit data exacta: Cupa Ordinul Smaranda la parasutism, FAI SailPlane Grand Prix de la Brasov, mitinguri la Iasi, Cluj, Suceava si Brasov.

 O noutate a acestui an o vor constitui zilele de zbor organizate in weekenduri, doritorii avand posibilitatea sa zboare cu planorul, balonul sau avionul.

O veste buna  este faptul ca toate cele sapte aerodromuri ce apartin in totalitate Aeroclubului sunt acum certificate si autorizate. Acestea sunt: Targu Mures, Craiova, Pitesti, Iasi, Deva, Cluj si Baia Mare.

Loturile Nationale de Acrobatie si Parasutism vor participa in acest sezon la cateva concursuri internationale, pe care le vom anunta la momentul respectiv.

Va vom tine la curent cu fiecare eveniment al acestui an. Ramaneti pe frecventa pilotmagazin.ro!

Incoming search terms:

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Pilot Magazin



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement