GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Japonezii au inventat primul avion sferic!

[ 4 ] 31 octombrie 2011 |

Gata cu OZN-urile. Acesta este primul obiect zburător sferic din lume, dezvoltat de către Departamentul de Cercetare al ministerului japonez al Apărării.


Ce stie sa faca:

 Aparatul poate plana, ateriza şi decola pe verticală, exact ca un elicopter. Mai mult, dat fiind faptul ca funcţionează ca un avion cu elice poziţionat pe verticală, poate accelera extrem de rapid în toate direcţiile, lucrul pe care un elicopter obişnuit nu-l poate face.  De asemenea, aparatul are trei senzori giroscopici, astfel încât, chiar dacă loveşte un obstacol, îşi poate menţine atitudinea şi  păstra direcţia, prin control automat.

Momentan este disponibil doar prototipul la scară mică, japonezii intenţionând să continue dezvoltarea proiectului, până la concrectizarea eforturilor la scară mare, scriu cei de la jurnalul.ro

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Elicoptere, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Comentarii (4)

Feed RSS pentru comentarii

  1. don’t like! sorry! this isn’t a bird :(

  2. Mihai Nazare via Facebook spune:

    dar ce fel de pasare iti place?

  3. MirceaS spune:

    Vazusem la Salonul de la Bourget acum 8 sau 12 ani un proiect canadian al unei aeronave sferice, nu mai gàsesc nimic pe internet. Era un proiect destul de interesant, mai ales din punctul de vedere al sustentiei si propulsiei, dar nu mai îmi amintesc nimic precis în afarà de nationalitate si aspectul general.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement