GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Cum au defilat baloanele la Campul Cetatii

[ 2 ] 27 septembrie 2011 |

Autor: Adi BUZAN

In perioada 23-25 septembrie 2011, a avut loc a VI-a editie a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, primul si pana acum singurul eveniment de acest gen din  Romania. Mentionat de un cotidian ca si “couleur locale”, festivalul este organizat de Asociatia Sportiva Nyarad – Eremitu in colaborare cu Consiliul Judetean Mures si Consiliul Local Eremitu.

Festivalul si ideea acestui festival a fost o urmare a discutiei dintre trei prieteni si are ca scop  prezentarea acestui sport/hobby, din pacate destul de putin cunoscut in  Romania. Momentan in  Romania  sunt aproximativ 6-7 baloane cu aer cald, majoritatea in Bucuresti, aceste baloane luand parte la diferite evenimente socio-culturale din  tara. Evenimentul de la Campu Cetatii ajuta aceste echipaje sa se intalneasca cu alte echipaje din strainatate si totodata da ocazia unui schimb de experiente.

Incepand cu anul 2006, cand au fost prezente 3 echipaje si cateva sute de privitori, am ajuns ca in anii trecuti sa avem 12-14 baloane din 5-6 tari si in jur de 18-20.000 de vizitatori, dovada fiind randul de masini de cativa kilometri si blocajele de pe drumul judetean ce leaga Campu Cetatii de Targu Mures si Sovata.

In ceea ce priveste vizitatorii, majoritatea sunt din zona si din judetele vecine. Anul acesta sunt rezervari la cazare si la zbor de pe tot cuprinsul Romaniei si din Ungaria, persoane care si-au planificat concediile astfel incat sa poate participa la acest eveniment unic.

Pagina de internet a evenimentului ofera de asemenea multe detalii: www.paradabaloanelor.ro

Prezenta paramotorului este una dintre constantele acestui eveniment, oferind, de fiecare data, pe langa o pata de culoare, sute de fotografii si filme realizate exceptional.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Un nou record mondial: A mers pe sarma, intre 2 baloane!
  2. Cum a fost la TRANSILVAEROSHOW 2011
  3. 101 ani de la primul zbor al unui avion romanesc, in Romania
  4. Aerodrom proaspat inaugurat la Rosiorii de Vede
  5. Zborul cu balonul
  6. Povestea unui super-weekend aviatic!
  7. Opinii Red Bull Flugtag Austria

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Va intereseaza un link exchange cu FILME1.NET? Avem in jur de 1200 unici/zi. Daca da, va rog sa ma contactati la adresa filme1net[at]gmail.com. Eventual, daca sunteti familiarizat cu LinkEx, va puteti adauga blogul automat pe site-ul nostru accesand http://filme1.net/parteneriat/. PS: Site-ul dvs. va fi listat automat in sidebar jos, la sectiunea Parteneri. Multumiri anticipate!

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.