GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Adrian Năstase despre F16: Sigur că partenerii noştri europeni sunt nervoşi

[ 4 ] 22 septembrie 2011 |

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a declarat, duminică, în localitatea prahoveană Ceptura, că este normal ca partenerii europeni ai României să fie ‘nervoşi’ în condiţiile în care există intenţia de a achiziţiona avioane F16 din Statele Unite ale Americii, acestea din urmă fiind un competitor economic pentru Europa, scriu cei de la realitatea.netDoua avioane F16 au escortat un avion care survola New York ul 300x200 Adrian Năstase despre F16: Sigur că partenerii noştri europeni sunt nervoşi

‘Vedeţi foarte bine că România în momentul de faţă este într-o situaţie absurdă. Vrea să cumpere avioane F16 din Statele Unite, dar este practic într-un război politic cu unii dintre cei mai importanţi parteneri din Europa. Cu Franţa, vedeţi foarte bine care sunt reacţiile din Franţa. Vedeţi bine că Olanda, spre exemplu, s-a pronunţat într-un mod brutal împotriva primirii României în spaţiul Schengen. Românii vor ajunge să trăiască izolaţi în propria lor ţară, în condiţiile unei politici externe pe care nu o explică nimeni în mod coerent’, a declarat Năstase.

Subliniind importanţa unei relaţii cu SUA, liderul social-democrat a arătat că este normal ca partenerii europeni, care ‘se luptă cu Boeing-ul’, să fie ‘nervoşi’, pentru că ‘noi, de fapt, ajutăm Boeing-ul să intre pe piaţa noastră’.

‘Fără îndoială, relaţia cu Statele Unite este importantă, (…) dar nu este admisibil ca, fiind într-o perioadă de criză economică, să nu înţelegem că este important ca noi să participăm la construirea eventuală a unui avion de vânătoare european şi să cumpărăm acest avion eventual, nu să cumpărăm din Statele Unite, care este un competitor economic pentru Europa. Sigur că partenerii noştri europeni sunt nervoşi din acest motiv. (…) Toate aceste lucruri creează tensiuni, toate aceste probleme, incapacitatea noastră de a discuta la nivel politic cu liderii din Franţa, Italia, Spania şi se crează o stare de nervozitate, de nemulţumire, şi ajungem să fim ironizaţi de posturile de televiziune din Franţa, iar românii se simt efectiv umiliţi pe continentul pe care trăiesc’, a mai afirmat Năstase.
Cum comentati declaratiile facute de presedintele Consiliului National al PSD?

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Avioane, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (4)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Ce treaba are Boeing cu asta? In prezent F16 e pe mana Lockheed Martin. Politicienii nostri mai nou nu stiu nici de unde primesc mita?

  2. Stefan spune:

    “…liderul social-democrat a arătat că este normal ca partenerii europeni, care ‘se luptă cu Boeing-ul’, să fie ‘nervoşi’, pentru că ‘noi, de fapt, ajutăm Boeing-ul să intre pe piaţa noastră’.”

    Liderul social-democrat ar trebui sa mai citeasca inainte de a deschide gura si a se face de ras.

    1. F16 este produs de General Dynamics/Lockhedd Martin si nu de Boeing.

    2. Avionul F16 face parte din aviatia mai multor tari europene : OLANDA, Belgia, Danemarca, Italia, Norvegia, Grecia, Portugalia si POLONIA membre NATO.

  3. Virgil Lupas spune:

    1. Stefan ar putea sa fie mai intelegator cu un politician, pentru el ca si pentru marea masa a oamenilor din afara grupului cunoscatorilor de aviatie, BOEING este similar cu avion american.
    2. Daca acest avion este deja in dotarea fortelor aeriene ale unor state europene, ca cele mentionate mai sus nu-l face ridicol pe BOMBONEL. Olanda alaturi de un grup de mici forte aeriene europene au fost practic obligate la finele anilor 70 parca sa cumpere aceste avioane ca parte apoliticii de modernizare a fortelor aeriene NATO in detrimentul modelului Mirage F 1.
    3. Chiar cred ca bombonel are dreptate, daca tot dam banii pe ceva ce oricum nu ne serveste la nimic, macar sa cumparam de la cei cu care vrem sa avem o “TARA” comuna EUROPA.
    Si apoi el (ca PSD-ist) s-a fript cu americanii cand a semnat pentru autostrada BECHTEL.

  4. Stefan spune:

    Virgil, nu pot sa nu-mi ascund aprecierea fata de eleganta si finetea interventiei tale. Nuantez si eu in continuare…
    1. Aparent noua nu ne servesc la nimic avioanele militare (de orice tip), dar forta si taria aliantei consta tocmai in existenta multor grupuri de forte aeriene din tari mai mari sau mai mici interconectate si interoperabile. In consecinta toate aceste tari sunt beneficiare ale sistemului de securitate creeat.
    2. Unele tari chiar nu-si pot permite aviatie militara, dar ele platesc celorlalte care le asigura patrularea aeriana. Noi am facut-o deja cu MIG-urile Lancer in tarile Baltice. Cu F-urile probabil vom face acelasi lucru pentru Bulgaria si Ungaria.
    3. Iar daca dam banii macar sa-i dam pe ceea ce-i mai bun (si disponibil). Dar daca nu avem acest lucru in vedere, desigur am putea da ceva bani unor firme din “TARA comuna EUROPA”, sau chiar mai bine de la noi. N-ar fi chiar complicat sa repornim productia fiorosului IAR 93 Soimul la Craiova, dar n-am mai fi interconectati si interoperabili, deci n-am mai exista, si ar trebui sa platim acest luctru altfel.
    4. Iar daca au fost fortate tari ca Olanda si cele mentionate mai sus,… oare cum ar putea Romania sa nu fie fortata…?! Asta ca sa nu mai zic de POLONIA care nu are &-16 din anii ’70 cu siguranta !

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement