GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Formatie de Zlin 50 – partea II

[ 2 ] 15 iunie 2011 |

Ce stiti despre Zlin 50? Poate multi dintre voi nu au apucat sa le vada zburand la noi. Sincer, nici eu nu am apucat sa le vad pe cerul patriei.

Aeronava Zlin 50 a fost proiectata in Cehia, la fabrica Morovan Otrokovice, prin toamna lui ’73. Ideea era sa se construiasca o aeronava de acrobatie monoloc.

In faza de constructie, cea mai grea etapa era sa se gaseasca o combinatie optima elice-motor, dar si sa se atinga performantele aerodinamice dorite.

Pana la urma, aparatul de zbor a fost construit, avand la baza un motor Lycoming AIO-540 D4B5, 6 cilindrii diametral opusi, avand in total 260cp. Aproape cat o extra 300 a zilelor noastre!

Dupa prototip au aparut mai multe variante, cu mai multe tipuri de motorizare. Toate de acrobatie, fireste.

Asa cum ati vazut data trecuta, si Romania a avut o formatie de Zlin 50. In componenta acesteia erau Pal Mihai(cap), Erdos Iosif (stanga),  Marinescu Cornel (Q dreapta), Dimcea Mihai (coada).

 


Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aerodrom, Aventură, Avioane, Fotografii, People, Pilot Magazin TV, Sport extrem, Timp liberTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Ciprian spune:

    Asta este inca o dovada ca Romania are o istorie aeronautica profunda. Pacat de ceea ce se intampla in ziua de azi…

  2. Laura Butnariu spune:

    si in ziua de azi sunt oameni de toata stima in aviatie…

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement