GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Cum a fost la “Cupa Ordinul Smaranda Braescu”

[ 3 ] 22 mai 2011 |

Acum 114 ani se nastea Smaranda Braescu, figura emblematica a parasutismului feminin romanesc. Pentru a fi omagiata cum se cuvine, reprezentanti ai Aeroclubului Romaniei s-au gandit sa realizeze un campionat de parasutism  de aterizari la punct fix pentru fetele Loturilor Judetene, cu numele de  “Cupa Ordinul Smaranda Braescu”. Evenimentul de astazi a fost a doua editie a acestei competitii.

Pret de cateva ore, “cele 15 Smarande” s-au straduit sa puna calcaiul intr-un punct cu diametrul de 2 centimetri. Stand langa salteaua pe care aterizau…nu pot sa spun decat ca e al naibii de greu!

In cadrul evenimentului a fost prezent si Alexandru Nicolau, campionul mondial la astfel de aterizari. “Andy”, cum ii spun colegii, care le-a premiat la final pe cele trei finaliste. Ele au fost salutate in zbor si de doua aeronave Extra 300 pilotate de George Rotaru si Laszlo Ferencz, dar si de o formatie de Zlin 526 si GA8, pilotate de Gheorghe Uta si Dl. Tone.

“Organizarea acestui eveniment a fost facuta la cel mai inalt nivel, iar fetele au evoluat conform asteptarilor. Ca de obicei insa, era loc si de mai bine”, ne-a spus Ramiro Nicolau, instructor de parasutism.

Maria Iordanescu, fosta instructoare de parasutism, cu 5000 salturi la activ ne-a marturisit: “Spre deosebire de vremurile in care am inceput activitatea (anii ’61), in zilele de astazi, sesizez parca mai putina pasiune in randul tinerilor. Organizarea evenimentului a fost insa exceptionala. Mi-as dori sa mai am varsta lor si sa fac astfel de salturi.”

Cu un punctaj de 12 cm, Andreea Padurean, in varsta de 25 de ani a castigat titlul Red Bull Ordinul Smaranda. Bucuresteanca este membra a Lotului National de Parasutism si are 500 de salturi la activ si practica parasutismul de 5 ani.

Locul doi a fost ocupat de Stealiana Popa, cu un punctaj de 15 cm. Brasoveanca face parte din Lotul National de Parasutism si are deja la activ peste 1500 de salturi, in cei 8 ani de cand practica parasutismul.

Steliana se poate mandri si cu titlul de campioana nationala la juniori, precum si vice-campioana nationala la seniori. Ea este clasata pe locul 6 in clasamentul mondial.

Cel de-al treilea loc pe podium a fost ocupat de Gabriela Balascau, tot din Brasov, cu un punctaj de 23 cm. Gabriela este si ea membra a Lotului National de Parasutism.

Echipa Pilot Magazin multumeste pe aceasta cale organizatorilor (Aeroclubul Romaniei si Red Bull Romania) pentru accesul in cadrul evenimentului si felicita participantele si castigatoarele. Succes in continuare in ceea ce faceti!

 

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. 12 parasutiste se intrec pentru titlul de Red Bull Ordinul Smaranda
  2. Smaranda Braescu sarbatorita printr-o competitie feminina de parasutism
  3. La multi ani, Smaranda Braescu!
  4. Îndrăgostitele aerului [1]
  5. Paraşuta
  6. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Aerodrom, Aventură, Concurs, Editorial, Fotografii, Parasutism, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Crina spune:

    Exceptionala fotografia cu podiumul si cele doua Extre! Felicitari.

    Un sincer bravo! pentru toate parasutistele, dar si pentru initiatorii si organizatorii evenimentului. Asa trebuie! Personalitatile trebuie cinstite si mentinute vii in memorie!

  2. Zet Art spune:

    Good Job!

  3. Eddy Tohikian spune:

    Great Pictures…well done

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.