GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

2% pentru SMURD

[ 0 ] 10 aprilie 2011 |

Cei de la SMURD au nevoie de un avion sanitar. Pana acum ei au inchiriat un astfel de avion, insa este necesara achizitionarea unuia. Elicopterul nu poate fi folosit in orice situatie. Prin programul

” Redirectioneaza 2% din impozit” ii puteti ajuta.

“Ideea achiziţionării unui avion sanitar a apărut în urma numeroaselor cazuri în care personalul SMURD a trebuit să se declare înfrânt de distanţa până la cel mai apropiat centru medical specializat sau de condiţiile meteorologice. Este cunoscut faptul că zborul cu elicopterul şi, implicit, eficienţa acestuia sunt limitate de distanţe şi de vreme. Un avion sanitar dotat cu toată tehnica necesară desfăşurării în bune condiţii a actului medical ar înlătura aceste impedimente.

Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion care a fost închiriat, şi anume 36 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienţi copii cu vârsta sub 6 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Dobrogea. Conceptul campaniei pleacă de la ideea că astfel se pot salva foarte multe vieţi. Eforturile echipajelor SMURD nu au limite însă nu pot învinge distanţele. Un pacient care trebuie transportat de urgenţă, sub supraveghere medicală de specialitate, la distanţe mai mari decât limita de zbor a elicopterelor şi în condiţii meteo nefavorabile este acum un pacient aflat în pericol. Alt pericol decât cel reprezentat de afecţiunea sa. Unul în plus şi la fel de grav.

La 8 aprilie 2011 a fost intreprinsa o noua misiune umanitara de salvare cu avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, prin proiectul initiat de Fundatia pentru SMURD.

O pacienta cu varsta de 57 de ani, in stare grava, instabila hemodinamic, cu diagnosticul de polimiozita, intubata si ventilata mecanic, a fost transferata pentru investigatii si tratament de specialitate de la Baia-Mare la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti.

Datorita necesitatii transferului in regim de urgenta si a distantei ce facea ineficienta utilizarea elicopterului, a fost aleasa solutia avionului sanitar destinat SMURD.

Misiunea a avut un caracter umanitar si de aceea costurile de transport au fost suportate din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate in anul 2010 de catre Fundatia pentru SMURD si alocate acestui proiect.

PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2010, sa sprijiniti activitatea SMURD, completati si transmiteti, pana la data de 15 mai 2011, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2010, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2010, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2010, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2010, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.


Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001


Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea de masini de interventie, aparatura medicala, medicamente, materiale sanitare sau finantarii altor proiecte destinate functionarii eficiente a Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD). Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundatiei Pentru SMURD, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE.

Incoming search terms:

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, People, Publicitate

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.