GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

SUA au pierdut primul avion în raidurile din Libia

[ 0 ] 23 martie 2011 |

Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit pe teritoriul inamic din cauza unei defecţiuni mecanice. Din fericire, nu au fost victime, echipajul scăpând cu răni uşoare.

Avionul F-15 Strike Eagle  participa la un raid ce viza apărarea antiaeriană libiană, acesta prăbuşindu-se în timpul celei de-a treia zi de bombardamente. Aeronava căzut la câţiva kilometri de oraşul Benghazi. Potrivit oficialilor americani, aeronava nu a fost doborâtă de artileria antiaeriană, ci a ajuns la sol din cauza unei defecţiuni mecanice. De asemenea, echipajul avionului s-a putut catapulta la timp, astfel încât nu există victime. Totodată, Kenneth Fidler, comandantul US African, a declarat că ambii piloţi au fost deja recuperaţi, sunt sănătoşi, suferind doar răni uşoare. De asemenea, s-a deschis o anchetă pentru a determina cauzele accidentului.

Principala ţintă a aliaţilor, în cea de-a treia zi de raiduri aeriene, au fost capitala libiană şi împrejurimile. Avioanele au bombardat o bază navală libiană situată la 10 kilometri est de Tripoli, dar şi zona unde se află reşedinţa lui Gaddafi. Potrivit martorilor, aici s-au auzit tiruri ale apărării antiaeriene urmate de explozii. Duminică noapte, aliaţii au mai bombardat o clădire administrativă aflată în cadrul reşedinţei-cazarmă de la Bab el-Aziziya, din sudul capitalei libiene. Purtătorul de cuvânt al guvernului libian a anunţat că, în urma raidurilor, mai mulţi civili şi-ar fi pierdut viaţa. De asemenea, acesta a avertizat că poporul va primi arme şi că aliaţii vor avea de înfruntat, în curând, o întreagă naţiune de şase milioane de oameni.

31,1 milioane de dolari este valoarea avionului F-15 Strike Eagle care s-a prăbuşit în Libia din cauza unei defecţiuni.

 

Sursa: Ziarul Ring

Mesaje asemănătoare:

  1. Doi piloţi au refuzat să bombardeze oraşul Benghazi şi s-au catapultat din avion
  2. Lista avioanelor cu care Franţa, Canada şi Marea Britanie au intrat în Libia
  3. Avionul pentru evacuarea românilor aflaţi în Libia va pleca joi din Bucureşti către Tripoli
  4. Primăria din Bălăbăneşti va primi un avion
  5. Avion militar prăbuşit în Benghazi

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.