Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Testele cu primul avion supersonic romanesc incep la mijlocul lui 2011, scopul ARCA ramanand trimiterea unui robot pe suprafata Lunii pana in 2015

[ 0 ] 22 decembrie 2010 | Sebi

Dupa ce pe 1 octombrie a lansat prima racheta spatiala romaneasca, Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) a anuntat ca de la jumatatea lui 2011 incepe testele cu primul avion supersonic romanesc, planul fiind ca intaiul zbor supersonic sa fie facut la sfarsit de 2012, cu decolare si aterizare pe suprafata Marii Negre. ARCA spera ca pana in 2015 va putea trimite un robot pe suprafata Lunii, ca parte a concursului Google Lunar X Prize la care participa 20 de organizatii, printre care si ARCA.

Sursa: hotnews.ro

Presedintele Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica(ARCA), Dumitru Popescu, a anuntat ca inginerii organizatiei lucreaza la primul prototip de avion supersonic romanesc.

“Prezentarea programului avionului experimental supersonic E-111, cu cateva zile inainte de Craciun si la cateva zile de la Centenarul zborului primului avion cu reactie din lume, realizat de Henri Coanda, nu este intamplatoare. Am ales acest moment pentru ca dorim ca cei care vor vedea acest anunt sa se bucure de existenta unui program major, pozitiv, inspirational, pe care Romania il asteapta de 20 de ani. Un program in care sa spere, un program care sa insemne progres. Avionul supersonic E-111 este un asemenea program”, a declarat Dumitru Popescu, potrivit Gandul

Avionul E-111, la care ARCA a lucrat in ultimul an, este destinat extinderii capacitatilor asociatiei de lansare a rachetei Haas II, pentru competitia americana Google Lunar X Prize, precum si dezvoltarii tehnologiilor pentru turismul spatial.

Nava va avea capacitatea de zbor supersonic cu viteza de Mach 1,5, la altitudini de 16.000 de metri, in cazul transportului rachetei Haas II, iar in cazul folosirii ca platforma de dezvoltare a tehnologiilor pentru turismul spatial, va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 de metri.

Avionul E-111 va fi terminat in a doua jumatate a anului 2012, iar primul sau zbor e programat pentru primavara lui 2013.

ARCA e o organizatie non-guvernamentale din domeniul cercetarii aeronautice care isi propune sa trimita prima racheta spatiala cu cosmonaut in spatiu. Ei au reusit deja sa trimita o racheta fara om in spatiu.

Vezi mai jos cum va arata avionul:

Avion supersonic romanesc 1

Sursa: Ziare.com

Mesaje asemănătoare:

  1. FAI Sailplane Grand Prix Brasov, Romania 2011

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.