GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Festivalul “Sanselor tale” la Liceul Economic din Rosiori

[ 0 ] 6 decembrie 2010 |

Liceul Economic Administrativ din Rosiori este singura unitate scolara din Teleorman care, desi nu are nici profil, nici nume de aviatie (desi eu am incercat sa repar acest din urma impediment) unde se marcheaza aniversari din domeniul aeronaiuticii. Asa s-a intamplat si vineri, 3 decembrie, cand in sala denumita “Firme de exercitiu” au venit mai multi copii, mai ales de la clasele a noua, sa afle despre pionierii aviatiei romane si mondiale Aurel Vlaicu si Henri Coanda.

Simpozionul nostru a fost organizat, in colaborare, de profesoara de istorie, dra Daniela Roinita, cea de religie, Geanina Voican, care a condus grupul vocal si de profu de engleza. Mainile noastre drepte au fost vesnicele Madalina Cioran si Cristina Suta, deja cunoscute speciliste, poate viitoare zburatoare.

1 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Invitatul nostru de onoare a fost domnul inginer Sorin Dinea, presedintele Asociatiei “Henri Coanda”, creatorul site-ului www.jet100.com

Emotii in asteptarea orei “H”. Marius verifica tehnica, corala face vocalize, colega mea verifica desfasuratorul.

2 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

3 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Gata, s-a dat startul. Corala, si noi toti, am cantat Imnul National (va asigur ca toti ne-am ridicat in picioare) si cateva cantece patriotice, apoi Violeta a deschis simpozionul recitand “Lectia de zbor”, a lui Nichita Stanescu (multumesc, Sebi)(moment, din pacate, ratat de fotoreporterul nostru). Am deschis capitolul “Vlaicu” cu poezia “Icarul din Carpati”, de Maria Iordache, recitata de Ionela

Asistenta e atenta. Profu de engleza, cunoscut mai mult ca profu cu avioanele, povesteste despre Aurel Vlaicu, iar Madalina isi prezinta lucrarea “Constructia avionului “Vlaicu 1” reflectata in corespondenta cu oficialitatile timpului”.

4 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

5 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Cristina sustine referatul “Henri Coanda – Inventii privind constructia aeronavelor”

Domnul Inginer Sorin Dinea captiveaza pe toata lumea.

Iar cand trece la demonstratia practica nimeni nu mai sta pe scaun.

img87690 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Actul 1 se incheie cu cateva colinde si … “Aviatia da senzatia”. Corala este alcauita din fete de la 12 C si micutele de la 9 D (dupa cum am mai spus, cea mai buna si cuminte clasa de la Economic, buni cunoscatori de aviatie, mai ales dupa ce au vizitat AIHCB, asa cum se vede si pe tricourile lor).

img8779 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Ultima parte din program a fost inaugurarea noului panou “Liceul Economic si Aeronautica”. Sorin Dinea taie panglica si ne da fiecaruia dintre cei prezenti cate o bucatica de tricolor, ca amintire.

Tragand linie si inmultind, cred ca activitatea a fost utila. Copiii nostri au primit o lectie de patriotism, de tehnica aeronautica si chiar de traditie.

img8782u 300x200 Festivalul Sanselor tale la Liceul Economic din Rosiori

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Evenimente, Ultimele StiriTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Atanasie-Petrescu. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement