Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Doi piloti morti in urma prabusirii unui Mig 21 Lancer

[ 2 ] 1 noiembrie 2010 |

La ora 13.10 aeronava de dublă comandă s-a prăbuşit în apropierea aerodromului. În urma contactului cu solul, ambii piloţi au decedat.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat că la ora 13.11 au fost anunţaţi de incident, iar la faţa locului a fost trimisă o autospecială cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD.

Avionul aparţinea Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii.

Aeronava militară executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie, potrivit MApN.

MApN mai precizează că va reveni cu informaţii după anunţarea familiilor celor doi piloţi, potrivit procedurilor militare.

UPDATE : Cei doi piloti cazuti astazi la datorie sunt :

Laurenţiu Chiriţă este pilot de vânatoare pe avionul supersonic MiG-21 Lancer, cu o experienţă de peste 1250 ore de zbor. A zburat în numeroase misiuni interne şi internaţionale, în prezent fiind instructor şef coordonare zbor la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii. În perioada august-noiembrie 2007 a fost comandantul misiunii “BALTICA 07″ a Fortelor Aeriene Române în Ţările Baltice, prima misiune de luptă a aviaţiei române în afara graniţelor ţării după cel de-al doilea război mondial.

A executat zboruri de testare şi evaluare pe avioanele Saab 39 Gripen în Suedia, EF-200 Eurofighter în Italia şi F-16 Falcon în Statele Unite. Pentru activitatea sa profesională a fost decorat cu ordine şi medalii, din ţară şi străinatate (Medalia de apreciere din partea Fortelor Aeriene Lituaniene).

Sorin-Traian Avram, capitan comandor,  în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

“ Refuz să cânt cântecelul acela cu “la mormânt eu nu vreau lacrimi”, lălăit cu atâta aţâţare de oameni pe care alminteri îi iubesc şi îi duc în mine oriunde sunt, dar, dragule, simţi tu ce-i ăla mormânt? De pilot? Ce e sub pala aceea de elice înfiptă în pământul cimitirului militar? Ştii tu efectiv ce e acolo? Glorie, uniforma bleumarin, cerul senin, vulturul de pe piept, tresele de la mâneci, toată faţada aceea cumplit de mototolită, dacă ar fi doar asta, da, aş cânta şi eu de lacrimi şi morminte. M-aş defula, în acel cântecel, poate am şi eu nevoie… Dar acolo sunt aliniate de fapt vise frânte, ani care mai erau de trăit, glasuri de copii pustiiţi pentru totdeauna şi plâns de femeie tânără răsucită fierbinte noapte de noapte în patul acum prea lung, prea larg, şi mai e ceva din fiecare dintre noi, lăsat perpetuu în fiecare groapă cu pală de elice deasupra. De asta nu pot să cânt despre morminte.” Doru Davidovici.

Acum cativa ani, cand incepuse discutia despre achizitionarea unor noi avioane pentru Armata romana, Laurentiu Chirita (Kiru) scria pe aviatia.ro : “Ca de obicei, stii bine ca altii hotarasc ce vom zbura (iar eu unul nu cred ca o sa mai apuc sa zbor noul avion)”

Sursa: Realitatea.net

Tag-uri: , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Vlad spune:

    Dumnezeu să le odihnească sufletele.

  2. bogdan george spune:

    Dumnezeu sa i odihneasca in pace. erau adevarati profesionisti.intr-adevar o zi neagra pentru aviatia militara romana

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.