GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Tiriac, fara combustibil la elicopter…in aer !

[ 0 ] 28 noiembrie 2010 |

Pasiunea pentru zbor era să-l coste foarte scump pe miliardarul Ion Țiriac (70 de ani). Recent, aflat la bordul ultimei sale achiziţii în domeniu, un elicopter de lux AW139, omul de afaceri a fost cât pe ce să se prăbuşească la marginea oraşului Oradea.

DSC00879 300x200 Tiriac, fara combustibil la elicopter...in aer !

După ce a cheltuit, acum câteva luni, o avere pentru cumpărarea unui elicopter de lux, un AW139 cu 17 locuri, Ion Țiriac l-a şi pus la încercare, efectuând, zilele trecute, un zbor peste Carpaţi. Conform publicaţiei Academia Caţavencu, magnatul român a trecut razant pe lângă moarte când elicopterul a rămas fără combustibil în aer! Pilotul a fost nevoit să aterizeze forţat pe un câmp situat la 5 kilometri de Oradea, în vecinătatea aeroportului din localitate.

Unul dintre mecanici a greşit

După o anchetă minuţioasă, s-a descoperit că eroarea a fost umană, unul dintre mecanicii care s-au ocupat de aprovizionarea cu kerosen recunoscând că a greşit cantitatea livrată în rezervoare! Aşa se face că Țiriac şi ceilalţi ocupanţi ai elicopterului n-au avut timp să se bucure de confortul extraordinar din noua “bijuterie” a miliardarului, cu toţii fiind fericiţi că au scăpat cu viaţă. De fapt, luxul derivă şi din preţul uriaş al aparatului, 14 milioane de euro, în condiţiile în care în România îţi poţi achiziţiona un elicopter bun cu sume cuprinse între 300.000 şi trei milioane de euro.

Folosit de paza de coastă

Elicopterul de 14 milioane de euro al lui Tiriac are două cabine de lux, cu 15 fotolii din piele şi monitoare LCD. Aparatul, care atinge o viteză de 309 km/h, poate să stea în aer aproape 6 ore.

4605 311082 interior elicopter 1 Tiriac, fara combustibil la elicopter...in aer ! 4605 311084 interior elicopter 2 Tiriac, fara combustibil la elicopter...in aer !
În acest spaţiu din cabina de şapte locuri, Ion Țiriac organizează şi întâlniri de afaceri Luxul din interiorul cabinei de opt locuri se traduce prin fotolii crem de piele, televizor şi servicii de cinci stele

Sursa: Libertatea.ro

Incoming search terms:

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement