Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aeroport la Adunatii Copaceni ?

[ 3 ] 8 noiembrie 2010 | Sebi

Firma care se ocupa de dezvoltarea celui mai important aeroport din tara este detinuta de Nelu Iordache, patronul unei companii aeriene low-cost. Acesta va investi 200 de milioane de euro pentru constructia de la Adunatii Copaceni, care se va intinde pe aproximativ 200 de hectare de teren. In prezent, se lucreaza de zor la studiile de fezabilitate, de impact, iar apoi urmeaza obtinerea autorizatiilor necesare. Daca totul merge conform planului, in cel mult patru ani, pe pista de langa Bucuresti vor putea ateriza importante curse internationale.

“Noul aeroport va avea o capacitate de peste 10 milioane de pasageri pe an, care provin atat din cursele directe, cat si dintr-un punct de legatura intre Europa de Est si Asia. Constructia va avea o infrastructura capabila sa deserveasca aeronave de tipul Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri la ora actuala. In prezent, in Romania nu exista un aeroport care poate prelua acest tip de avion. Terminalul va avea un design modern si va asigura un acces facil la serviciile de transport rutiere si feroviare, plus un terminal pentru VIP-uri. De asemenea, proiectul va avea un impact major in dezvoltarea economico-sociala a zonei de sud a Capitalei, generand noi locuri de munca pe parcursul realizarii, dar si dupa finalizarea sa”, a spus Nelu Iordache.

Cum vom ajunge la noul aeroport?

Poate duce 800 de pasageri
Airbus A380 este cel maimare avion de pasageri din lume si primul avion de mare capacitate cu doua punti complete pentru calatori. Fiecare punte are cate doua culoare, aeronava fiind certificata sa transporte pana la 880 de pasageri, pe o distanta de pana la 15.200 de kilometri.

Daca aeroportul se va construi, asta vor vedea locuitorii comunei ilfovene :

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Aligator spune:

    E cel mai mare “bullshit” posibil! Pe cine cred banditii astia ca pot sa minta? A380? Rad si curcile! “Cel mai mare aeroport din tara” aproape de granita cu Bulgaria… Acolo trebuie sa ajunga toti romanii din restul tarii (aflata TOATA la nord) ca sa ia avionul? Cum, si cu ce cheltuiala, ar trece de Bucuresti? De o prostie mai mare n-am aflat de multa vreme…

  2. Aligator spune:

    Ce e “bine”, e ca se accepta rapid initiativele private ale “alor nostri” in materie de aeroporturi, oricat de cretine ar fi, si se refuza sau intarzie indefinit prin orice motive investitiile justificate ale firmelor straine cu experienta – cum s-a intamplat la Brasov (foarte prost plasat la nivel national, dealtfel…).

  3. Sebi spune:

    Ramane de vazut daca se face sau nu.Momentan,il consideram un zvon

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.